Anlık Bildirim

TSK’nın yeni vurucu gücü: Obüs ailesinin yeni üyesi MKE üretimi Yavuz

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında adını sıkça duyduğumuz ve önemli bir başarı sağlayan Fırtına obüslerine yeni bir isim daha ekleniyor. Yavuz, mobil özellikleri ile dikkat çekiyor.

TSK’nın yeni vurucu gücü: Obüs ailesinin yeni üyesi MKE üretimi Yavuz

2004 yılından bu yana envanterde olan T-155 Fırtına obüsleri, dönem içerisinde Aselsan tarafından geliştirilen modern teknolojiler ile çok daha işlevsel ve donanımlı bir hale gelmişti. Özellikle Fırat Kalkanı Harekatı’nda ve terörle mücadelede önemli görevler üstlenen obüsler, Makine Kimya Endüstrisi tarafından üretiliyor.

Kundağı Motorlu obüsleri farklı kullanım senaryoları ve ihtiyaçlar ölçeğinde geliştiren MKE, yüksek hareket kabiliyetine sahip, 6x6 araç üzerine monteli, yine 155 milimetre silah sistemi taşıyan bir obüs geliştirdi. Yavuz adı verilen araç, 9 Mayıs’ta başlayacak olan IDEF kapsamında boy gösterecek. 

TSK’nın yeni vurucu gücü: Obüs ailesinin yeni üyesi MKE üretimi Yavuz
 

Fırtına obüslerinde kullanılan aynı mühimmatı atabilen ve atacağı mühimmatı kendisi taşıyabilen Yavuz, yüksek hareket kabiliyetinin yanı sıra zırhlı olarak üretilmiş. Saatte 90 kilometre hızla yol alabilecek olan araç, 600km menzile sahip. 440 beygir güç üreten dizel motordan güç alan Yavuz’un ateşleme menzili 30km olarak belirlenmiş olsa da 40km’ye kadar atış kabiliyetine sahip olduğu belirtiliyor.

Tamamen MKE kaynakları ile üretilen Yavuz, Ortadoğu ve Afrika pazarları da dikkate alınarak geliştirildi ve bu bölgelerdeki gerek coğrafi koşullar gerekse askeri gereksinimler dikkate alınarak donatıldı. Bu sayede özellikle yurt dışına ciddi bir satış beklentisi de bulunuyor.

TSK’nın yeni vurucu gücü: Obüs ailesinin yeni üyesi MKE üretimi Yavuz
 

MKE Genel Müdürü Ahmet Taşkın ise aracın mobil yeteneklerine karşın tahrip yeteneğinin de çok üstün olduğuna dikkat çekiyor. Dünyadaki ucuza bulunabilen örneklerin kargaşa yaratma, atıldığı andaki sesiyle psikolojik tedirginlik yaratma gibi amaçlar taşımasına karşın Yavuz’un teknolojik yetenekleri ve çok yüksek geri tepme kontrolü sayesinde son derece başarılı olduğunu belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15941 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mke, makine kimya endüstrisi ve
3 etiket daha yavuz obüs Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim