Anlık Bildirim

TSMC yüksek talebi karşılamak için 7nm çip üretimini hızlandırıyor

Qualcomm, Nvidia, MediaTek ve Apple gibi dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerine çip üreten TSMC, gelen yüksek talepleri karşılamak için üretimi hızlandıracağını açıkladı.
Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerine yonga seti üreten Taiwan Semiconductor Manufacturing Company veya kısa adıyla TSMC, şirketlerden gelen yüksek talebi karşılayabilmek amacı ile üretim sürecini hızlandırmayı planladığını açıkladı.

7nm çip üretimine ağırlık verilecek

Çoğunuzun bildiği üzere TSMC, dünyanın önde gelen yarı iletken üreticilerinden biri ve Qualcomm, Nvidia, MediaTek ve Apple gibi dev müşterilere sahip. Şirketten yapılan açıklamalara göre birçok teknoloji şirketi 10nm teknolojisini atlayarak doğrudan 7nm teknolojisine geçecek ve bu durum da 7nm yonga seti talebini yükseltmiş durumda.
TSMC'nin N7 olarak da adlandırılan 7nm üretim sürecini, 2018'in ikinci yarısında arttıracağı açıklanırken, bu kararın 4. çeyrek gelirlerinin %10'unu ve tüm yıl gelirlerinin de %20'sini oluşturması bekleniyor. 7nm çip üretim talebinin artmasına rağmen Apple ve yapay zeka (AI) geliştiricilerinin hâlâ 10nm yonga seti siparişlerine devam ettiği de gelen haberler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim