Anlık Bildirim

TÜMOSAN, kendi geliştirdiği iki dizel motoru duyurdu

Altay Tankı’nın güç grubu geliştirmesi sürecinde sorunları bir türlü aşamayan Tümosan, nispeten daha küçük hacimli iki dizel motoru hazır hale getirdiğini resmen duyurdu.

TÜMOSAN, kendi geliştirdiği iki dizel motoru duyurdu Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin önemli sanayi şirketlerinden biri olan Tümosan, her ne kadar Altay Tankı nedeniyle yaşadığı problemlerden dolayı kötü anılmaya başlansa da Tübitak’ın da desteklediği “Yeni Nesil Dizel Motor Geliştirme” projesi kapsamında iki yeni ürünü hazır hale getirdiğini duyurdu.

Dört silindirli 4.5 litre ve 6 silindirli 6.8 litre hacimli motorlar, Tümosan’ın Konya’daki fabrikasında çalıştırıldı. Ayrıca 4 silindirli 5.2 litre ve 6 silindirli 7.8 litre motorlar için de tasarım ve analiz çalışmaları devam ediyormuş. 45 – 185 beygir aralığında güç ürettiği ifade edilen dizel motorlar, yeni nesil çözümler üretebilmek adına önemli bir kilometre taşı. 2012 yılından bu yana bu motorların üzerinde çalışan şirketin asıl hedefi ise ağır sanayiye dönük olarak çok daha büyük hacimli ve güçlü, modern çözümler ortaya koyabilmek.

Common Rail teknolojisine sahip yeni dizel motorlar, turbo destekli ve Türk mühendislerince geliştirilmiş elektronik alt yapı ile desteklenmiş. Tümosan’ın sonraki hedefi ise 6 silindirli 9 litrelik motor ile V8 ve V10 dizel motorlar ortaya koymak olarak belirlenmiş. Bu odakta da çalışmalarını sürdüren şirket, 450 – 1000 beygir aralığında güç üretebilen motorlar ortaya koyabilme niyetinde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20403 kez okundu.
45 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
savunma sanayii, tübitak ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim