Anlık Bildirim

Tayvan'daki depremin TSMC'ye etkisi beklenenden büyük oldu

Doğal felaketler, insan yaşamını olduğu kadar üretim sektörünü de olumsuz etkiliyor. Zarar gören üretim tesisleri kesinti yapmak zorunda kalıyor ve zaman zaman stok sıkıntısı yaşanabiliyor.

Tayvan'da geçen hafta meydana gelen ve 100'den fazla kişinin ölümü, bine yakın kişinin de yaralanmasına neden olan deprem, teknoloji devlerini de vurdu. Tayvan Bilim Parkı adındaki, üretim tesislerinin olduğu büyük alan da depremden zarar gördü. Bu alanda faaliyet gösteren TSMC, Innolux ve UMC gibi firmalar da belirli oranlarda felaketten etkilendi. 

TSMC ilk gün açıklamalarında, oluşan zarar nedeniyle yonga üretiminin yüzde 1'den daha az bir oranda kesintiye uğrayabileceğini belirtmişti. Bu hafta yapılan incelemelerde, üretim kesintisinin yüzde 1'i de geçebileceği ortaya çıktı. Fab 6 ile Fab 14b tesislerindeki hasar kısa sürede onarılırken, Fab 14 tesislerindeki hasar ise tahmin edilenden büyük ve onarılması da uzun sürecek. 


TSMC, depremin yılın ilk çeyreği için hedeflenen 6 milyar dolar civarındaki geliri etkilemeyeceğini belirtiyor. Bununla birlikte özellikle Fab 14 tesislerinin kısa sürede tam kapasiteye geçirilmesi gerekiyor, zira Apple A10 yonga setinin tek tedarikçisi olabilmek için TSMC büyük bir üretim kapasitesi kullanmak zorunda. 

Panel üreticisi Innolux ve dökümcü UMC firmaları da depremden etkilenmiş durumda. Firmalar, hasar gören tesisleri hızlı bir şekilde devreye sokmaya çalışırken, üretimin etkilenmemesi için de bazı siparişleri ülkenin diğer bölgelerindeki tesislere kaydırıyor. Park yönetimi ise, zararların en aza indirilmesi adına, deprem erken uyarı ve felaket bilgilendirme sistemi kurmak için, devlet desteğinde çalışmalara başladı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim