Anlık Bildirim

Telegram CEO'su açıkladı: Apple uygulama güncellemelerimizi engelliyor

Rusya'da engellenen Telegram uygulamasının bir süredi App Store'dan kaldırılması da isteniyordu. Şirketin CEO'su yaptığı açıklamada Apple tarafından dolaylı olarak engellendiklerini açıkladı.
Geçtiğimiz günlerde sizlere duyurduğumuz üzere Rusya, Telegram uygulamasının şifreleme anahtarlarını Federal Güvenlik Servisi ile paylaşmayı reddetmesi sebebiyle ülkede popüler mesajlaşma uygulamasının kullanımını yasaklamıştı. Apple'a başvuran Rus yetkililer uygulamanın App Store'dan da kaldırılmasını istediklerini açıklamışlardı. Konuyla ilgili olarak Telegram CEO'sundan açıklamalar geldi.

Apple, Telegram'ı dolaylı olarak engelliyor

Telegram CEO'su Pavel Durov uygulamada yer alan kanalında, Apple'ın Nisan ayından bu yana Telegram uygulamasının güncellemelerini engellediğini açıkladı. Rus devletinin App Store'dan Telegram'ın kaldırılmasını istemesinden bu yana uygulamanın global olarak güncellenmelerinde sorunlar yaşandığını belirten Durov, Telegram'ın piyasaya yeni sürülen iOS 11.4'te düzgün çalışmadığını ifade etti.
"Rusya'daki güvenlik kurumlarına kullanıcılarımızın iletişim bilgileri ve şifre çözme anahtarlarını vermeyi reddettik. Kullanıcılarımızın sorunlu bir ülkedeki mahremiyet haklarını koruyarak mümkün olan en iyi şeyi yaptığımıza inanıyoruz." şekline bir açıklama yapan Durov, Rusya'daki kullanıcıların Telegram kullanıcı tabanının sadece %7'sini oluşturduğunu belirtirken dünyadaki tüm kullanıcılarına, bu rahatsız edici durumun çözülmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim