Gizliliği koruma parolasıyla mobil dünyaya adım atan Telegram, uçtan uca şifreleme teknolojileriyle pazarda dikkat çekti ve rakiplerine de pek çok noktada referans oldu. Mesajlaşma uygulaması bu hafta önemli bir adımı geride bıraktı.
Telegram toplam kullanıcı sayısı kaç?
Firmadan yapılan duyuruda aylık aktif kullanıcı sayısının 200 milyona ulaştığı açıklandı. 2013 yılında yayın hayatına başlayan platform böylece 5 yılda önemli bir büyüme sağlamış oldu.
Gizliliği ön planda tutan uygulama uçtan uca şifreleme yapısını açık kaynak olarak kullanıma sunan ilk platform olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda geliştiricilere tamamen açık yazılım geliştirme araçları sunan da ilk platform durumunda. Geçtiğimiz yıllarda Fransa’da yaşanan kanlı terör saldırısında teröristlerin gizli bir şekilde Telegram üzerinden iletişim kurduklarının ortaya çıkması oldukça ses getirmişti.
Herhangi bir yatırımcısı veya reklam vereni olmayan Telegram daha çok yapılan bağışlarla ayakta duruyor. WhatsApp gibi rakiplerinin aksine kanal ve grup yönetiminde daha iyi olan uygulama böylece biraz daha sosyal ağ tadı verebiliyor. Ayrıca kripto para madenciliğinde sanal botlar da büyük ilgi görüyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Maket bunlar ya ne arabası uyanın alooo
akp ismini chpliler kullanıyor. onlar genelde ak partiliyim diyorlar. iyi partiye mhplilerin ip demesi gibi. gözüme katıldı tabirinde.
yok arkadaş ben bir hayal kurdum ama azıma mçtılar. şimdi 60 bini ne zaman verirler
para yatırdım ama onaylanmadı resmen fiyasko hayal kırıklığına uğradım akp liyim
Yerli ve Milli? Ancak yandaşları inanır, onların gözünde perde var çünkü...
zoruna gidenin borusuna gitsin
bant yok secim geyikleri üretim yok bu fiyatlar normal mi ötv mi alıyorsun kendi ürettiğin araca kimi kandırıyorsunuz
Bizim ülkede olan hain dünyada yoktur.
cam tavan hakkında bilgisi olan varmı.perde yok galiba yazın ssıkıntı olmazmı.???
tam bir gariban arabası yerliiiiiiiiiiii ve milliii yalanınız batsın
sülün Osman sizinle gurur duyuyor... hala uyanan yok...
ilk fotolarda kapı aynaları yoktu... masala devam...
Bu gün 16 Mart ama hala ön sipariş ekranı açılmadı?
Bugün ayın 16 sı ön ödeme mönüsü henüz açılmadı.
bebelerden yetişkinlere masal devam... yüzyılın dolandırıcılığı...
Hani 400.000 ler 500.000 lere çıkıyordu? Umarım kdv fiyatıdır. Alabilenlere hayırlı olsun.
Donanım veya fiyat olarak çok çok iyi Standart V2 + Gemlik Mavi +beyaz koltuklu + meridian ses opsiyonlusuna talibim :)