Anlık Bildirim

Temassız ödeme limiti 90 liradan 120 liraya yükseltildi

Temassız ödemelerde harcama limiti 90 liradan 120 liraya çıkarıldı. Tek seferde 120 liraya kadarki alışverişlerinizde şifresiz olarak kart ve mobil cihazlar ile temassız ödeme yapabilirsiniz.

Temassız ödeme limiti 90 liradan 120 liraya yükseltildi Tam Boyutta Gör

Kredi kartı şifresi girmeye gerek kalmadan hızlıca ödeme yapılmasına olanak sağlayan temassız ödemelerdeki üst limit artıyor. Temassız ödeme limiti 90 liradan 120 liraya yükseltilecek.

1 Ağustos 2019 itibariyle, tek seferde 120 liraya kadar olan harcamalarınızı kart veya mobil cihaz yoluyla temassız olarak ödeyebileceksiniz. Eğer alışveriş tutarı 120 liranın üstündeyse, kartı okuttuktan sonra şifre girmek gerekecek. 

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdür Yardımcısı Celal Cündoğlu, temassız ödemeye ilişkin istatistikler paylaştı. Haziran 2019 sonunda günlük temassız işlem adedi 1,3 milyon adet, işlem cirosu ise 1,3 milyar lira olarak gerçekleşti.

BKM verilerine göre, cüzdanlardaki her 2 kredi kartından biri temassız özelliği taşıyor. Yüz yüze yapılan her 10 kredi kartı işleminden yaklaşık biri temassız olarak gerçekleştiriliyor. Her 5 iş yerinin 3’ünde temassız ödeme kabul edilebiliyor. 2019'un ilk 6 ayında 1,2 milyon adet mobil temassız işlem yapıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4896 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
temassız ödeme, temassız ödeme limiti ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim