Anlık Bildirim
Tesla Model S’in Alman rakibi Porsche Mission E'de detaylar netleşiyor
 
2015 Eylül ayında düzenlenen Frankfurt Motor Show kapsamında gösterilen Mission E için piyasaya çıkış tarihi 2020 olarak belirtilmişti. 
2020’de satışa başlanılacağı düşünülen ve konsept olarak tanıtılan Mission E şimdilik 600 beygir güç, 15 dakikalık hızlı şarj sonrası 400 km, tam şarj ile 500 km menzil ve 0-100 km hızlanmada 3.5 saniye vaat ediyor.
Tesla Model S’in Alman rakibi Porsche Mission E'de detaylar netleşiyor
 
Porsche, Mission E için Stuttgart-Zuffenhausen'deki üretim tesislerini geliştirmek üzere ilk olarak 780 milyon dolarlık yatırım yapacağını belirtmişti. Daha sonra ise bu rakamı 1.1 milyar dolara çıkarttı. 
En son gelen haberler ise firmanın bu konuda ki kararlılığını gözler önüne seriyor. Firma proje yöneticilerini belirlemeye başladı.
 Mission E öncelikle piyasa isminden farklı olarak firma içi üretim sürecinde J1 kod ismini aldı. Projenin sorumluluğu ise 6 silindirli düz motorunu terk ederek turbolu 4 silindirli düz motora geçen ve isminin başına 718'i alan Boxster/Cayman’ın da başkan yardımcısı konumundaki Dr. Stefan Weckbach’i getirildi. Porsche’nin Mission E’yi hayata geçirip geçiremeyeceği konusundaki şüpheler de azalmaya başladı.
Tesla Model S’in Alman rakibi Porsche Mission E'de detaylar netleşiyor
 
Porsche, Mission E ile sadece tasarım olarak Tesla’nın önüne geçmenin yeterli olmayacağını biliyor. Artık en geç 2020 yılında piyasaya çıkacağına kesin olarak bakılan model günümüz Tesla modellerinden teorik olarak daha fazla menzil ve daha hızlı şarj imkanı sunuyor. Takvimler 2020’yi gösterdiğinde Tesla’nın yeni teknolojileri ve modelleriyle kıyaslandığında hala bu alanlarda üstünlüğünü koruyup korumadığını ise hep beraber göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4719 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, Porsche ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim