Anlık Bildirim

Tesla, otomatik pilot güncellemesini dünya geneline yayıyor

Tesla otomatik pilot yazılımını Amerika dışındaki kullanıcılarına da göndermeye hazırlanıyor. Şirket bu sayede daha fazla veri toplayacak ve böylece tamamen otonom sürüşe geçmemiz kolaylaşacak.
Geçtiğimiz hafta içerisinde tamamen elektrikli Model S için otomatik pilot güncellemesini yayınlayan Tesla, CEO Elon Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre bu desteği genişletiyor.
Yeni yazılım ile Tesla Model S artık bünyesinde yer alan radar, GPS, sensör ve kameralar ile çevresini tarıyor, bu veriler ışığında da otomatik olarak şeritte kalabiliyor, fren yapabiliyor, diğer araçlara göre hızını ayarlayarak seyir gerçekleştirebiliyor, birçok benzer sistemden farklı olarak şerit değiştirebiliyor ve otomatik olarak park yapabiliyor.
Otomatik pilot güncellemesi ile uzun yolculuklarda sürücüyü dinlendirmeyi ve güvenliği arttırmayı hedefleyen Tesla, ilk olarak Amerika kullanıcılarına gönderilen otomatik pilot yazılımınını yasal onayların alınmasıyla Japonya hariç (İnceleme devam ediyor) dünya çapındaki diğer kullanıcılara da dağıtılmaya hazırlanıyor.
Kısa süre içerisinde gerçekleşmesi beklenen bu gelişme yanında Autopilot 1.01 sürümü de yakın zamanda geliyor. Elon Musk yeni sürümle araçlara "viraj hız adaptasyonu, kötü yollarda daha iyi şerit takibi, arttırılmış filo öğrenme ve daha yumuşak hale getirilen direksiyon kontrol süreci" gibi yeniliklerin geleceğini müjdeliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim