Anlık Bildirim
Tesla'nın tamamen elektrikli ve otonom tırı olan Semi'ye ait çok fazla ayrıntı henüz ortaya çıkmış değil ancak araca yönelik merakın 26 Ekim'de gerçekleşecek olan etkinlikle giderilmesi bekleniyordu. Elon Musk tarafından yapılan son açıklamaya göre ise merakımızın giderilmesi için biraz daha beklememiz gerekecek. Etkinliğe oldukça kısa bir süre kala Model 3 üretiminde yaşanan aksaklıklar ve Tesla'nın, geçtiğimiz ay şiddetli kasırgadan etkilenen Porto Riko'ya yönelik çalışmaları, etkinliğin ileri bir tarihe alınmasına neden oldu.


 

Tesla Semi geçtiğimiz günlerde ilk kez görüntülenmişti 

Twitter hesabından bilgilendirme yapan Musk, 26 Ekim'de gerçekleşmesi planlanan etkinliğin yaklaşık 3 hafta ertelendiğini ve 16 Kasım tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Musk bu ertelemenin sebebi olarak ise Model 3 üretiminde yaşanan darboğaz sıkıntısına ve Porto Riko'ya yönelik yardım çalışmalarına işaret etti. Geçtiğimiz hafta Tesla'nın temmuz-eylül dönemine ilişkin üretim verileri ortaya çıkmış ve şirketin 1500 adet Model 3 üretmeyi planladığı üç aylık süreçte sadece 260 adet Model 3 üretebildiği görülmüştü.


Geçtiğimiz ayın başlarında Florida eyaletinde etkili olan Irma Kasırgası'nın Tesla sürücülerini etkilememesi ve müşterilerin bir an önce tehlikeli bölgeyi terk etmeleri için bölgedeki Model S ve Model X'lerin menzil kapasitesini artıran Tesla, kasırgadan etkilenen bir diğer nokta olan Porto Riko'ya yönelik de yardım çalışmalarını sürdürüyor. Felaket sonrasında altyapının ciddi anlamda zarar gördüğü ülkede elektrik ihtiyacını karşılamaya çalışan Tesla, Porto Riko'ya yüzlerce Powerwall gönderip Powerwall'ların kurulumunu tamamlayarak ülke halkına destek olmaya çalışacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim