Anlık Bildirim

Tesla'nın elektrikli tırı, Model 3 ile aynı motora sahip olacak

Tesla'nın merakla beklenen kamyonu Tesla Semi hakkında yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Model 3 ile pek çok ortak parçaya sahip olacak araçta Model 3'ün yeni elektrik motorları kullanılacak.
Tesla'nın ilk çeyrek finansal sonuçlarını takip eden analistlerle yaptığı bir konferans görüşmesinde Elon Musk kısaca otomobil üreticisinin yaklaşmakta olan elektrikli kamyonu Tesla Semi ile ilgili bir takım bilgiler paylaştı.
Firmanın yakında piyasaya sürülecek olan 35.000 dolarlık yeni aracıyla pek çok parçayı paylaşan Tesla Semi'de Model 3'de yer alan yeni elektrik motoru bulunacak.
Bu durum Tesla'nın aracı neden beklenenden daha erken piyasaya süreceğini açıklarken, prototipi Eylül ayında tanıtılacak elektrikli araç firmanın Model 3 sonrası piyasaya süreceği ilk model olabilir. Musk, Tesla Semi kamyonunda Model 3 elektrik motorlarından "bir demet" olduğunu ve parçaları Model 3 ile paylaşan kamyondan yüksek kar marjı beklediğini belirtiyor.
Geçtiğimiz günlerde kamyonun teaser görselini paylaşan Musk, prototipin çalıştığını belirtirken onunla park alanında kısa bir tur attığını ve aracın "bir spor otomobiline benzediğini" belirtiyor. CEO ayrıca, aracın büyük yük ile yüzlerce kilometre yolculuk edebilmesi için inanılmaz büyük bir pil paketi gerektiren elektrikli güç aktarma organları nedeniyle önceden belirsiz olan uzun mesafeli yolculuk kapasitesine sahip olacağını da doğruladı.
Model 3 motorlarına sahip olacak Tesla Semi'nin tonlarca ağırlıkla uzun yolculuk yapmasına olanak sağlayacak bataryaları merakla bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4657 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, model 3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim