Anlık Bildirim

Trump açıkladı: Ay'a gitmek heyecan verici değil, hedefimiz Mars olmalı

ABD Başkanı Donald Trump, Nasa'nın bir sonraki hedefinin Mars olması gerektiğini açıkladı. Trump açıklamalarında Ay'a gidildiğini ve bunun artık yeterince heyecan verici olmadığını ifade etti.
ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla birlikte ABD uzay programının 2024 yılına kadar astronotları Ay'a geri döndürme çabalarını muazzam olarak nitelendirirken, nihai hedefin Mars olduğunu belirtti.

Elon Musk ve Jeff Bezos'a teşekkür

Trump, Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile yapılan Beyaz Saray toplantısından sonra konuyla ilgili olarak: "Ay aslında bir fırlatma rampası. Ay görevini gerçekleştirdik. Bu o kadar heyecan verici değil. Gerçek hedefimiz Mars." ifadelerini kullanırken Nasa'nın gelecek uzay planlarıyla ilgili önemli noktalara da değindi.
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence geçtiğimiz Mart ayında Nasa'nın 2024 tarihinde aya dönüş yapacağını duyurmuştu. Dünyanın doğal uydusu, Trump tarafından Aralık 2017'de imzalanan ve Nasa'nın Ay'a astronotları göndermesini ve Mars'ı hedeflemesini emreden bir yönerge olan Uzay Politikası Direktifi 1'in temel amacı konumunda. Bununla birlikte Trump, Elon Musk'ın SpaceX ve Jeff Bezos'un Blue Origin şirketlerinin çalışmalarına da dikkat çekerek, ülkenin uzay programına önemli katkı sağladıklarını da ifade etti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4127 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, Mars ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim