Anlık Bildirim

Trump yönetimi Çinli telekom firmalarına komple yasak getirebilir

ABD’li operatörlere Telekom ekipmanı tedarik eden Huawei ve ZTE ülkede tamamen yasaklanabilir. Trump hükümeti savaşı kızıştıracak olan bir düzenlemeyi hayata geçiriyor.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları daha ciddi bir hal almaya başladı. Daha çok Huawei etrafında döndüğüne dair haberler geliyor olsa da tüm Çinli Telekom firmaları Trump hükümetinin radarına girmiş durumda.

Savaş kızıştı

Hükümete yakın kaynakların verdiği bilgilere göre Trump hükümeti ülkedeki operatörlerin Çinli Telekom firmalarından ekipman tedarik etmesini yasaklayacak bir düzenlemeyi hafta içerisinde yayınlayabilir.

Trump düzenlemenin amacını Çinli Telekom firmalarının ülkedeki teknolojileri çalmasının önüne geçmek olarak açıklıyor. Hatırlanacağı üzere T-Mobile firmasının Tappy adındaki test robotunun teknik detaylarını elde etmek isteyen Huawei çalışanlarının gizli yazışmaları ortaya çıkmıştı.

Düzenleme tüm Çinli Telekom firmalarını kapsıyor ancak ABD’ye ekipman ihracatı yapan daha çok Huawei ve ZTE firmaları. Bu bakımdan düzenleme bu firmaları etkileyecek. Elbette Nokia ve Ericsson gibi sektörün diğer oyuncuları avantajlı durumda geçiyor.

Henüz resmi bir açıklama yapılmış değil ancak taslak hali bile ticaret savaşını kızdıracak cinsten. Firmalarının hakkını her platformda korumaya çalışan Çin hükümeti buna bir cevap verecektir. Düzenleme daha çok Telekom altyapısını ilgilendiriyor yani son kullanıcıya satılan Huawei ve ZTE telefonları etkilenmeyecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim