Anlık Bildirim

Tüm Nokia telefonlar Android P güncellemesi alacak

HMD Global, bu yıl tanıtılan tüm Nokia markalı akıllı telefonların Android P'ye yükseltileceğini doğruladı. Enteresan olan şey ise Google'ın henüz Android P'yi duyurmamış olması.
Nokia 8'in Filipinler'deki lansmanında bir açıklama yapan HMD Global, bu yıl tanıtılan tüm Nokia markalı akıllı telefonların Android P'ye yükseltileceğini doğruladı. Şirket yetkilisi Shannon Mead mevcut Nokia 8, Nokia 6, Nokia 5 ve Nokia 3'ün Android P güncellemesini alacağını söyledi. Böylece, Nokia marka akıllı telefonların hepsi iki yıl boyunca en yeni Android sürümünü almış olacak.
İşin ilginç yanı ise Google'ın henüz Android P'yi duyurmamış olması. Yazılım devi geçtiğimiz günlerde Android 8.0 Oreo'nun dağıtımına başladı, bu yüzden Android P'nin gelişine daha çok uzun bir süre var. Google her yı Mayıs ayında gerçekleştirdiği yıllık I/O etkinliğinde Android P'yi duyuracak gibi görünüyor. Bununla birlikte Android P'nin final sürümü mevcut Nokia markalı akıllı telefonlara gelecek yılın Ekim veya Kasım ayından önce gelmeyecek.
Nokia markalı akıllı telefonları üretme ve dağıtma hakkına sahip olan Finlandiya'lı şirket, özellikle Hindistan gibi kalabalık pazarlardan önemli bir pay kapmayı hedefliyor. Şirketin şu anki Nokia 8 ve Nokia 6 modelleri saf Android'le çalışıyor. Hatta Nokia 5 ve Nokia 3 gibi bütçe dostu akıllı telefonlarının bile saf Android deneyimi sunduğunu söyleyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6706 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, nokia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim