Anlık Bildirim

Türk şirketinden Tayland’a metro ihracatı

Türk şirketi olan Bozankaya Otomotiv, Tayland'ın başkenti Bangkok için yapılan metro ihalesini kazandı. Firma, 2018 yılında yerli üretim 22 metro treninin ihracatını yapacak.

Türk şirketinden Tayland’a metro ihracatı Tam Boyutta Gör

Ürettiği yüzde yüz elektrikli otobüsler ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunan Bozankaya Otomotiv bu defa ürettiği metroları ihraç edecek. İlk metro ihracı 2018 yılında başlayacak.


Bozankaya, Tayland’ın başkenti Bangkok için yapılan Green Line Metro Projesi ihalesine girdi ve ihaleyi kazandı. Ülkemizde marka değeri oturan ancak yurt dışında henüz kabul görmeyen Bozankaya Otomotiv, bu proje için Siemens ile konsorsiyum oluşturdu.


Bangkok Green Line Metro Projesi’nin hat uzunluğu 68,25 kilometre olacak ve hat üzerinde 59 metro istasyonu bulunacak. Bu hatta kulanılmak üzere toplam 88 metre uzunluğunda 22 trene ihtiyaç olacak. 22 trenin üretimini ve ihracatını Bozankaya Otomotiv yapacak. Ankara Sincan’da üretilecek trenler saatte 1840 kilovat güce sahip olacak, 80 kilometre hızla yol alabilecek ve tek seferde 1596 yolcu taşıyabilecek

Yerli Üretim Şartı Firmaların Elini Güçlendirdi

Bozankaya Otomotiv Makina İmalat İthalat ve İhracat Anonim Şirketi, 2003 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Şirketin bine yakın çalışanı bulunuyor. Türkiye’nin ilk yüzde 100 elektrikli otobüsünü üreten firma olan Bozankaya, Türkiye’de elektrikli otobüsler için açılan 7 ihaleyi de kazandı. Yurtdışına ihraç edilen elektrikli otobüsler, Almanya’da 9 farklı şehirde hizmet veriyor. Firmanın hedefi 2018’de 200, 2019’da 500 elektrikli otobüs ihracatı yapabilmek.


Türk şirketinden Tayland’a metro ihracatı
 

Bozankaya firmasının ürettiği ikinci nesil elektrikli otobüs SILEO'yu ekimde düzenlenen Busworld 2017 Fuarı’nda tanıtıldı. SILEO, 4 saat şarj ile 400 kilometre gidebiliyor.

Geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren bir genelge ile şehir içi raylı ulaşım projelerine yerlilik şartı getirildi. Karara göre metro, hafif raylı metro, tramvay ve benzeri tüm raylı sistem çalışmalarında en az %51 yerlilik oranı aranacak. Bu karar, raylı ulaşıma yatırım yapmak isteyen yerli firmaların elini güçlendirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6673 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bozankaya, yerli metro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim