Anlık Bildirim

Türk üniversite öğrencileri tarafından geliştirilen 12 uygulama BlackBerry App World üzerinde yerini aldı

BlackBerry Akademik Program kapsamında RIM firması, 113 ülkede farklı kurumlarla işbirliği yaparak uygulama geliştirme konusunda yardımcı olmaya ve eğitim vermeye devam ediyor. Bu kapsamda 6 üniversitemizden 140 öğrenci BlackBerry Meet-Up Projesi'ne katılarak 12 adet BlackBerry App World için uygulama geliştirdi. 

Koç, Sabancı, Bilkent, ODTÜ, Dokuz Eylül ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversiteleri’nden projeye katılan öğrenciler, fikir ve önerilerini paylaşarak çeşitli çalışma seminerlerine dahil oldu. Sonuçta önemli konularda 12 uygulama ortaya çıktı. 

Bunların arasında 3 uygulama en çok beğeniyi topladı. Bunlar; Ntvmsnbc platformuna ait haber ve içerikleri sunan NTVMSNBC uygulaması, kullanıcıların kan gruplarına göre özel diyet programları sunan KGGB uygulaması ve gidilecek yere göre mesafe ve taksi ücreti bilgisi veren Taximeter uygulaması. 

Diğer uygulamalar ise; farklı birimler arasında dönüştürme yapan Smart Unit Converter, Microsoft Translator üzerinden çeviri yapan Translator, kalori hesaplaması yapan Diet, aşamalı bir kelime oyunu olan Word Game, Google Alerts üzerinden medya takibi yapabileceğiniz GMT, puzzle oyunu Dot Game, arkadaşlarınızla dosya paylaşımı yapabileceğiniz Look Around, karikatür okuma uygulaması Simple XKCD ve yakındaki mekanları listeleyerek haritaya ekleyen Yakınım uygulaması. 

Uygulamalar hali hazırda BlackBerry App World üzerinde yayında. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim