Anlık Bildirim

Türkiye, Pakistan Deniz Kuvvetlerine 4 adet Ada sınıfı MİLGEM satıyor

IDEF Fuarı’nda Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Pakistan Savunma Bakanı Tanvir Hüseyin’in katılımıyla 4 adet Ada sınıfı MİLGEM’in Pakistan Deniz Kuvvetlerine teslim edilmesine yönelik imzalar atıldı
Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF'te Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof.Dr.İsmail Demir ve Pakistan Savunma ve Üretim Bakanı Tanvir Hüseyin’in katılımı ile 4 adet Ada sınıfı MİLGEM’in Pakistan Deniz Kuvvetlerine teslim edilmesine yönelik imzalar atıldı. STM ile DGMP arasında gerçekleştirilen anlaşmayla Türkiye ile Pakistan'ın savunma sanayisi alanındaki devam eden işbirliği perçinlenmiş oldu.

Türkiye ile Pakistan arasındaki 3. proje

STM, Pakistan ile daha önce Denizde İkmal Gemisi ve Agosta sınıfı denizaltı modernizasyon projelerini imzalayarak Türk Savunma Sanayi tarihindeki en büyük ihracat faaliyetlerini gerçekleştirmişti. Şimdi ise Pakistan MiLGEM projesi ile Pakistan’daki 3. projeyi gerçekleştirecek.
Öte yandan Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM)’nin öncülüğünde oluşturulan işbirliği çerçevesinde STM, Denize İkmal Tankeri Projesinde birlikte çalıştığı Karaçi Tersanesi (KS&EW) ile IDEF 2017 Fuarı’nda iyi niyet anlaşması imzaladı. Proje kapsamında Pakistan Deniz Kuvvetlerine teslim edilmek üzere 4 adet Ada sınıfı MiLGEM’in Karaçi Tersanesi kabiliyetlerinde üretilmesi ön görülüyor.
Cumhuriyet tarihimizin en büyük savunma sanayi ihracat projelerinden birisi olabilecek Pakistan MiLGEM Projesi’nde son imzaların 30 Haziran 2017’de Pakistan’da atılması planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9375 kez okundu.
29 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, fuar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim