Anlık Bildirim

Türkiye, Twitter'a en çok engelleme talebinde bulunan ülke oldu

Twitter’ın yayınladığı son şeffaflık raporuna göre Türkiye en fazla hesap kapatma ve içerik engelleme talebinde bulunan ülke oldu. Peki ülkemizde kaç adet tweet ve profil için başvuru yapıldı?
Twitter, 2016 yılının ikinci yarısında hükümetlerden gelen taleplerin yer aldığı güncel şeffaflık raporunu yayınladı. Elde edilen verilere bakılırsa Türkiye geçtiğimiz sene her türlü içerik engeli talebi konusunda listenin bir numarasında yer alıyor. Öyle ki genel tabloya baktığımızda tüm başvuruların yaklaşık yüzde 88'i Türkiye’den yapıldı.

Buna göre son 6 aylık dönemde ülkemizden Twitter’a toplam 3.076 engelleme talebinde bulunuldu. 2.232 başvuru hükümet organları, polis, diğer kurum ve kişilerden gelirken, geriye kalan 844 başvuru mahkeme kararıyla gerçekleştirildi. Listenin ikinci sırasında ise 33 mahkeme kararına sahip olan Brezilya yer alıyor. Başvurular sonucunda 290 hesap (toplam 8.417 hesap kapatma talebinde bulunuldu) ve 489 tweet erişime engellendi. Üstelik bazı gazeteci ve haber kurumlarına ait 15 tweet ve 14 profil kapatıldı. Fransa hesap kapatılma konusunda 334, Rusya 522, ABD 102, Almanya 236, Hindistan 97, Japonya 82 ve İngiltere 66 başvuruda bulundu.

Diğer taraftan Türkiye, Twitter’dan en çok kullanıcı bilgisi isteyen üçüncü ülke oldu. Öyle ki 1076 hesap sahibiyle ilgili bilgi edinmek için 493 başvuru yapılırken, sosyal ağın hiçbirinde bilgi paylaşımında bulunmadığı açıklandı. Amerika ise 5.618 bilgi talebinden yüzde 82'sine, Japonya 1.216 bilgi talebinden yüzde 64'üne cevap alabildi. Rapora göre 10'dan fazla başvuru yaparak hiçbir bilgi alamayan Türkiye dışındaki tek ülke Pakistan. Dilerseniz şeffaflık raporuna hemen aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3720 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, sosyal ağ ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim