Anlık Bildirim

Türkiye’de üretilen ilk turbojet motoru 2018’de teslim edilecek!

2018, Türk Savunma Sanayii adına önemli bir yıl olabilir. Kale Holding, Rolls Royce ile yaptığı anlaşma kapsamında ilk jet motorunu üretimini bu yıl tamamlamayı hedefliyor.

Türkiye’de üretilen ilk turbojet motoru 2018’de teslim edilecek! Tam Boyutta Gör

Uzunca bir süredir savunma sanayiine önemli yatırımlar yapan Kale Holding, Türkiye’nin Milli Muharip Uçak Projesi TF-X kapsamında kullanılacak motoru üretmek için de kolları sıvadı. Bu konuda henüz verilmiş kesin bir karar olmasa da Kale Grubu’nun yatırımları epey etkileyici.


Rolls Royce ile teknoloji transferi anlaşması yapan ve ortak bir fabrika kuran Kale Grubu, istihdam çalışmalarını sürdürürken bir yandan da motorun üretimi konusunda epey mesafe katetmiş durumda. Son 3 yılda Türkiye’de sadece savunma sanayii alanında 250 milyon doların üzerinde bir yatırım yapan şirketin turbojet motorunda hedefi ise 2018 ortası olarak belirlenmiş. Bu ürün, üretimi ülkemizde gerçekleştirilecek emsal modelin temsil edilmesi amacını taşıyacağını da belirtelim. Yani bu üretim başladı anlamına gelmeyecektir.

Türkiye’de üretilen ilk turbojet motoru 2018’de teslim edilecek! Tam Boyutta Gör

Kale Grup Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, yaptığı açıklamada şirketin en büyük önceliğinin bu proje olduğunu belirtmiş. Teknoloji transferi şeklinde gerçekleştirilecek olan üretimde ticari olarak söz hakkı ülkemizin olacak. Tabi öncelikle projenin başarıyla tamamlanması ve motorun testlerinin de beklentileri karşılaması gerekiyor.


Hali hazırda Kale Grubu içinde Savunma Sanayii’nin payı %30 seviyelerindeymiş. Şirketin öncelikli hedefi bu rakamı %50 seviyesine çıkarmak. Bu arada üretimi üstlenilen Milli Piyade Tüfeği (MPPT-76) için de teslimatların yakında başlayacağı ifade ediliyor. Şu anki kesinleşmiş projeler doğrultusunda gelecek üç yılda 200 milyon liralık daha yatırım yapılacak. TF-X projesinin motor üretim işi de Kale Grubu’na verilirse bu sefer yapılacak yatırım epey katlanarak artacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13911 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim