Anlık Bildirim

Türkiye’nin Oscar adayı Ayla filmi oldu

Oscar ödüllerinde En iyi yabancı film dalında ülkemizi temsil edecek film 'Ayla' olarak açıklandı. Kore Savaşı esnasındaki gerçek bir hikayeyi konu alan Ayla'nın yönetmenliğini Can Ulkay yapıyor.

Türkiye’nin Oscar adayı Ayla filmi oldu Tam Boyutta Gör
 

Bu sene ilk kez düzenlenen Hollywood Türk Film Festivali’nin açılışında, ülkemizi Oscar ödül töreninde En İyi Yabancı Dil Film dalında temsil edecek yapım açıklandı. Yönetmenliğini Can Ulkay’ın yaptığı Ayla filmi Türkiye’nin Oscar adayı olacak.

Ayla filmi, Kore Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir hikâyeyi ele alıyor. Film, 1950'lerde Kore Savaşı'na katılan Türk askerlerinden Astsubay Süleyman Dilbirliği ile savaşta yalnız başına bulduğu ve Ayla adını verdiği Koreli küçük kızın hikâyesini beyaz perdeye taşıyor. Ayla, bir buçuk yıl boyunca Türk birliklerinin yanında kalır. Bir takım bürokratik engellerden dolayı Astsubay Süleyman, kızı olarak gördüğü Ayla’yı yanında götüremez ve Ayla’dan ayrılmak zorunda kalır. İkilinin bir daha görüşebilmesi için ise 60 yıl geçmesi gerekmektedir...

Sıra dışı fakat bir o kadar da gerçek bu hikâyenin sinema uyarlamasında, İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Kim Seol, Lee Kyung-Jin, Murat Yıldırım, Ali Atay, Taner Birsel, Damla Sönmez, Altan Erkekli, Meral Çetinkaya, Erkan Petekkaya gibi isimler yer alıyor.

Ekim 2017'de Vizyona Girecek

Ayla filmi Ekim 2017’de ülkemizde vizyona girecek. Şuan Oscar aday adayı olan filme Oscar yolunda başarılar diliyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8742 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sinema, Oscar ödülleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim