Anlık Bildirim

Türkiye'nin ilk milli kamikaze droneları tanıtıldı

Savunma,Teknoloji ve Mühendislik AŞ (STM), sınır güvenliği ve asimetrik harpte kullanılabilecek olan Türkiye'nin ilk milli kamikaze droneları Alpagu ve Karguyu IDEF 2017 fuarında ilk kez sergileyecek.
Asimetrik harp ve terörle mücadelede büyük bir öneme sahip olmaya başlayan kamikaze dronelar artık Türk Silahlı Kuvvetlerine de hizmet verecek. STM tarafından geliştirilen Alpagu ve Kargu düşman hedefine görüntü vermeksizin saldırı düzenleme imkanı sunuyor.
Tek er tarafından kullanılabilen ve azami 45 saniyede hazır hale getirilen Alpagu, 5 kilometre menzile sahip. 400 metre irtifaya kadar yükselebilen Alpagu 10 dakika havada kalabiliyor. Burun kısmındaki patlayıcı ile hedefini kamikaze saldırısı yaparak etkisiz hale getiren Alpagu, 3.7 kilogram ağırlığa sahip. Saatte 80 kilometre hıza ulaşabilen kamikaze drone Alpagu, eski Türkçe'de “tek başına düşmana saldıran yiğit” anlamına geliyor. 
Türkiye'nin ilk milli kamikaze droneları tanıtıldı
 
STM tarafından geliştirilen bir diğer kamikaze drone olan Kargu ise Alpagudan farklı olarak sabit kanat değil döner kanat olarak karşımıza çıkıyor. Yine Alpagu gibi tek er tarafından kullanılabilen
Kargu, düşman hedefini hassas bir şekilde vurabiliyor. Lazer mesafe bulucu, görev iptal ve acil imha gibi özellikleri bulunan Kargu'nun özellikle sınır bölgelerinde ve terörle mücadelede kullanılması bekleniyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9350 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fuar, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim