Anlık Bildirim

Twitter'da aktif kullanıcıların yüzde 8.5'i robot

Twitter'da aktif kullanıcıların yüzde 8.5'i robot

Aylık aktif kullanıcı sayısı 271 milyona ulaşan ve hem sosyal gündemi belirleme hem de reklamcılık açısından büyük önem arz etmeye başlayan Twitter'da robot kullanıcılar da en büyük eleştiri konularından birisi haline geldi. 

Otomatik olarak tweet atan programları ifade eden robot kullanıcılar artık bir meslek durumunda ve belirli ücretler karşılığında düzenli olarak sizi takip eden veya gönderilerinizi paylaşan binlerce robot hesap açılabiliyor. 

Ancak pek çok sivil toplum örgütü ve kurumlar da faydalı bilgiler verebilmek amacıyla robot hesap kullanabiliyor. Bu bakımdan robot hesapların tamamı reklam veya takip amaçlı değil.

Twitter tarafından yapılan duyuruda aylık aktif kullanıcıların yaklaşık yüzde 8.5'inin robot hesap olduğu açıklandı. Bu da 23 milyon kullanıcıya denk geliyor. Bunun yüzde 3.5'i bilgi amaçlı yayın robotlar. Yüzde 5 ise reklam botları. 

Twiiter sadece web ve mobil uygulamalarından giriş yapanları hesap ettiği için diğer platformlardan girenler bilinmeyen kategorisine alınıyor. Yani 8 milyon TweetDeck ve Twitter for Mac kullanıcı ile 7 milyon Tweetbot gibi diğer uygulamaların kullanıcıları bilinmeyen kategorisinde yer alıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim