Anlık Bildirim

Uber'deki güvenlik açığı bir çiftin boşanmasına neden oldu

Uber’in bildirim sisteminde yer alan gizlilik hatası ilginç şekilde boşanma davasına neden oldu. Eğer söylenenler doğruysa uygulamada oldukça kritik bir açık var.
Fransa’da yayın yapan Le Figaro gazetesinde yer alan habere göre Uber bir çiftin boşanmasına neden olmakla suçlanıyor. Olayın kahramanı Fransız iş adamının başına gelenler ise hayli enteresan. Öyle ki Uber üzerinden taksi çağırmak için zaman zaman eşinin telefonunu kullanan adam, işi bittikten sonra her seferinde cihazdaki oturumu kapattığını dile getiriyor.

Bir süre sonra adamın gerçekleştirdiği yolculuklar tüm detaylarıyla eşinin telefonuna bildirim olarak gidiyor. Durumdan şüphelenen kadın ise gerçekleştirdiği takip sonucunda aldatıldığını öğrenerek mahkemenin yolunu tutuyor ve sonuçta çift boşanıyor.

Aynı sorunu yaşayan başka kullanıcılar da var 

İsmi açıklanmayan iş adamı eşinin telefonundan kesinlikle çıkış yaptığını, muhtemelen uygulamadaki gizlilik hatası nedeniyle cihaza bildirimlerin gitmeye devam ettiğini savunuyor. Bu yüzden boşanmasına Uber’in neden olduğunu ifade eden adam şirkete 45 milyon dolar değerinde tazminat davası açtı.

Uber cephesi ise yayınladığı açıklamada kişisel konularda açıklama yapmamayı tercih ettiklerini ve boşanma gibi özel konularda da bu ilkenin geçerli olduğunu duyurdu. Twitter’da yer alan mesajlara bakılırsa diğer kullanıcılar da aynı sorundan dolayı şikayetçi. Eğer ortaya atılan iddialar doğruysa Uber servisinde kritik bir açık olabilir. Bakalım mahkeme tazminat davası için nasıl bir karar verecek…
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5740 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama, uber ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim