Anlık Bildirim

Üretim sorunları yaşayan Tesla, teslimatları geçen yıla göre yüzde 80 arttırdı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, her ne kadar üretimde sorunlar yaşasa da, 2018'in üçüncü çeyreğinde, araç teslimatlarında geçen yıla oranla yüzde 80 bir artış sağladı.
Tesla'nın üretim sorunları ortaya saçılmış olsa da şirket sorunları çözmek ve mümkün olduğunca fazla araç üretmek için çok çalışıyor. Elektrikli otomobil üreticisi pazarın beklentilerini aşan bir üçüncü çeyrek raporu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Tesla, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 artışla 83.500 araç teslim etti.

Tesla Model 3'e rağbet çok

Gelen raporlar Tesla'nın 2018'in üçüncü çeyreğinde 80.500 araç teslimatı yapacağını gösteriyordu ancak şirket daha iyi bir rakam açıkladı. Bu da şirketin kârlılığı konusunda endişe duyan yatırımcıların rahatlamasına sebep oldu. Çünkü yatırımcılar artan üretim rakamlarına karşın, şirketin kâr ettiğini görmek istiyor.
Toplam üretim rakamlarındaki artışın sebebi olarak ise Tesla Model 3 gösteriliyor. Zira Tesla'nın üçüncü çeyrekte ürettiği 80.142 araçtan 26.903Model S ve Model X, 53.239'u ise Model 3 sedan olarak açıklandı. Şirket yönetiminden yapılan açıklamada ise, üretimde iyileştirmeler yapılarak dördüncü çeyrekte daha da fazla araç üretmenin hedeflendiği ifade edildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim