Anlık Bildirim

Uygulama korsanlığı Android geliştiricilerini ücretsiz oyun modellerine odaklanmaya zorluyor


App Store ile arasındaki uygulama sayısı farkını giderek kapatan ancak bununla birlikte açık kaynak olmasından kaynaklanan pek çok eleştirinin de hedefine oturan Android işletim sistemi ile ilgili oyun geliştiricilerden de önemli açıklamalar geldi.

Dead Trigger yapımının geliştiricisi Madfinger Games'in, uygulama korsanlığı nedeniyle oyununu Play mağazasında ücretsiz sunmaya başlaması tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Bir dolar bile olsa uygulama korsanlığınının oranının çok büyük olmasından yakınan firma, Facebook sayfasına bir mesaj koyarak oyunun bundan böyle ücretsiz olacağını açıkladı.

Oyun freemium değil. Yani tüm seviyeler ücretsiz oynanıyor. Ancak oyun için ihtiyaç duyabileceğiniz sanal eşyalar için ödeme yapılması gerekiyor.

Mesajında yapımcılar, Android platformundaki korsanlık oranının inanılmaz derecede yüksek olduğunu, herkesin erişebilmesi için oyunu 1$ olarak belirlediklerini ancak sonrasında böyle bir karar verdiklerini, oyunun freemium değil tamamen ücretsiz olarak oynanacağını vurguladı.

Gelir modellerini reklam veya ekstra ücretli içerik üzerine kurmayan yapımcıların önündeki en büyük engel Android uygulamaları arasında yaygın olan korsanlık. Bu yüzden yapımcıların oyunu finanse edecek farklı kaynaklar bulması zorunlu hale geliyor. Bu da Google'ın platformunu terk etmeye bile sebebiyet verebiliyor.

Uygulama korsanlığı bir yıldır Android platformunda tartışılan bir konu ve araştırmalar korsanlığın geliştiriciler için tedirgin edici olduğunu ve pek çoğunun bu nedenle iOS platformunu tercih ettiğini gösteriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3246 kez okundu.
24 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim