Anlık Bildirim

Valve bir haftada 100 bin kullanıcıyı engelledi

Valve’in hile tespit sistemi bir haftada 100 binden fazla kullanıcıyı engelledi. 300 civarında oyunda çalışan sistem engellediği kullanıcılara kesinlikle tolerans göstermiyor.

Oyunlarda hile yapmak dengeyi ve tecrübeyi bozan en önemli etkenlerden birisi. Oyun geliştiricileri ve platform sahipleri bu konuda sıkı bir politika takip etmeye çalışıyor. Valve bu konuda bir rekor kırdı.

Tolerans yok

Açıklanan verilere göre Valve hile takip sistemi (VAC)18 ve 19 Temmuz 2018 tarihlerinde toplam 90 bin kişiyi engelleyerek rekor kırdı. Sistemin devreye alındığı 2002 yılından bu yana en yüksek rakama ulaşıldı. Sonraki günlerde yapılan engellemeler ile sayı 100 bini geçti.

Veriler kullanıcıların Steam hesaplarından alındığı için bazı eksik rakamlar da olabileceği ifade ediliyor. Sonraki hafta taramasında bu rakamların da tablolara yansıyacağı ifade ediliyor.

Engellenen kullanıcılar Counter-Strike: Global Offensive ve Team Fortress 2 gibi pek çok oyunda tespit edilenler. Sistem toplamda 300 civarında oyunda etkili tarama yapıyor. Engellemeler çok kesin ve destek ekibi buna müdahale edemiyor. Sadece sistemin kendisi bazı incelemelerde sonra yasağı kaldırabiliyor.

Engellenen kullanıcılar takip sisteminin olduğu hiçbir oyunu oynayamıyor. Sadece sistemin işlemediği belirli oyunlarda yer alma imkânı mevcut.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim