Anlık Bildirim

Video oyun pazarı bu yıl 170 milyar dolar olacak, aslan payı mobilin

Video oyun sektörü gelirleri büyümeye devam ediyor. Beş yıl içerisinde toplam 150 ülkenin milli gelirinden daha fazla bir gelir elde edileceği tahmin ediliyor.

Ne PC pazarındaki düşüş ne de akıllı telefon pazarındaki durgunluk video oyun sektörünü engelleyemiyor. Sektör istikrarlı bir şekilde büyümesine devam ediyor.

Devasa miktarlar

Yazılım ve donanım bileşenlerinin tümünü içine alan yeni bir analize göre bu yıl video oyun sektörünün ulaşacağı gelirin 165-170 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Bu gelirde aslan payı ise mobilin.

Yüzde 35 civarında bir paya sahip olan mobil oyunların 55-60 milyar dolar civarında gelir getireceği tahmin ediliyor. Mobil oyun sektörü artık kendi ekonomisini kurmuş durumda ve sürekli yükseliyor.

PC oyunculuğu ise 30-35 milyar dolar civarında seyrediyor. Çevrim içi PC oyunculuğu 20-25 milyar dolar civarında, konsol sektörü ise 20-25 milyar dolar civarında gelir getirmeye aday.

Video oyun sektörünün durmaya niyeti yok. Özellikle mobil sektörün katkısıyla 2022 yılında yüzde 65-70 civarında bir artış bekleniyor. Pazarın toplam geliri 230-235 milyar dolar civarına yükseliyor. Bu rakam toplam 150 ülkenin milli gelirinden daha fazla olacak.

Mobil dünya yine lider ve 90-95 milyar dolar seviyesine çıkıyor. PC oyunları 40-45 milyar dolar civarına, çevrim için oyunlar 25-30 milyar dolar civarına yükseliyor. Konsol sektörü ise düşüş göstererek 15-20 milyar dolar civarına geriliyor. Bu sektörler haricinde sanal gerçeklik ve zengin gerçeklik oyunları ile espor oyunları da kendi çaplarında yükseliş gösteriyor. Yine oyun reklamcılığı da yükseliş gösteren kategoriler arasında.

 

Video oyun pazarı bu yıl 170 milyar dolar olacak, aslan payı mobilin Tam Boyutta Gör

Video oyun sektöründe 4 büyük ülke aslan payını paylaşıyor. ABD, Çin, Japonya ve Güney Kore toplamda gelirin yüzde 60’ını paylaşıyor. Kıta olarak Asya kıtası Kuzey Amerika ve Batı Avrupa’nın toplamından fazla.

Oyun sektöründeki yükseliş elbette yatırım tarafını da çok etkiliyor. Geçen yıl oyun sektöründeki en büyük yatırım seviyesine ulaşıldı. 2 milyar dolar civarındaki yatırımların yarısı mobil dünyaya gitmiş. Önümüzdeki 5 yıl boyunca yatırımların da katlanarak artacağı tahmin ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim