Aylardır ABD’de casusluk iddiaları ile karşı karşıya olan ve yasaklanan Huawei, İtalya'da Avrupa’nın en büyük operatörü tarafından bazı ekipmanlarında açıklar bulunduğu için suçlanıyor.
Bloomberg’e doğrulanan bilgilere göre 2009 ve 2011 yıllarında farklı türlerdeki ekipmanlarda güvenlik açıkları tespit eden Vodafone, bu açıklarla ilgili olarak Huawei ile iletişime geçti. Bu karşılıklı çalışma sonrası bu açıklar kapatıldı ve Vodafone tarafından belirtilene göre herhangi bir veriye izinsiz erişim tespit edilemedi.
Dünya çapında çeşitli ülkelerde yaptırımlarla karşı karşıya kalan Huawei, bu vakada bize göre suçsuz olsa da Çin hükümetinin baskısıyla bir canavarla karşı karşıya kalabiliriz.
İlginizi Çekebilir

Vodafone tarafından belirtilene göre Huawei ekipmanlarındaki açıklar operatörün farklı Avrupa ülkelerindeki altyapılarında da zamanında tespit edilmiş.
International Monetary Fund 2018 verilerine göre şuan küresel GDP’nin neredeyse üçte birini üreten ülkelerde Huawei ekipmanları yasaklanmış durumda. Ülkemizde Huawei ekipmanları yeni teknolojik atılımlarla birlikte destekleniyor fakat asıl hedef yerli sistemlerin kullanılması.
Güncelleme: Huawei'den gelen açıklama şu şekilde;
Bahsi geçen haber, yedi yıl önce düzeltilen güvenlik açıkları ile ilgilidir. Bu tür bir güvenlik açığının söz konusu olmadığını Vodafone da 30 Nisan 2019’da BBC’ye yaptığı açıklama ile doğrulamıştır. https://www.bbc.co.uk/news/business-48103430
Huawei'nin ekipmanlarında arka kapı kullanıldığı ifadesi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Yazılım açıkları endüstri çapında karşılaşılan genel bir sıkıntıdır. Herhangi bir güvenlik açığı tespit edildiğinde, gerekli düzeltmeleri yapmak için iş ortaklarımızla yakın işbirliği içinde çalışıyoruz.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-04-30/vodafone-found-hidden-backdoors-in-huawei-equipment?srnd=premium-asia Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Bilgisayarda huawei diye görünüyor.
Arka kapı heryerde var.
Önemli olan buna önlem almak fakat nasıl almak
Ayrıca vodafone telefonları tabletleri ingiltere de yaptırıyor galiba
Bunlar boş işler şu dönemdeki savaş elektronik istihbarat savaşı.
Her firmanin bir kumari vardir. Ayyuka cikana kadar oynarlar.
Abi böyle bir şey varsa sonrası için bahaneye gerek var mı
Siz onu bunu boşverinde asıl sizi köle yapmak isteyen
amerikanın fanboyluğunu yapmayın. 7 yıl önce olan ve kapatılan sonrasında vodafonun herhangi bir sızıntı olmadığını söylediği bir haber bu. İntelde kaç tane açık bulundu ??? Sayısını bilmezsiniz. Her telefon markası isterse bilgilerinizi çok rahat bi şekilde alabilir zaten. Amerika huaweinin yükselişinden rahatsız olduğunun farkında değilmisiniz. Neden; Apple kullanan sayısı azalıyor. Kimin işine gelmez bu ? Soğuk savaş dönemindeyiz beyler uyanık olun az.
CIA yapmiyor mu sanıyorsunuz yauvvv
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
27836 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
huawei, vodafone ve Internet