Anlık Bildirim

Volkswagen'in ilk elektrikli otomobili Tesla Model 3'ten daha ucuz olacak

Elektrikli otomobil piyasasında Tesla’yı geride bırakmayı hedefleyen Volkswagen’in ilk elektrikli otomobili rekabetçi bir fiyatla kullanıcı karşısına çıkacak.

Volkswagen'in ilk elektrikli otomobili Tesla Model 3'ten daha ucuz olacak Tam Boyutta Gör
 

 
Önümüzdeki yıllarda üretimine başlayacağı elektrikli otomobil konseptlerini tanıtan Volkswagen, elektrikli otomobil pazarına hızlı bir giriş yapmak istiyor. 2025 yılına kadar 1 milyon adet elektrikli otomobil satmayı planlayan şirketin CEO’su Helbert Diess daha önceki açıklamalarında halihazırda en büyük elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla’yı geride bırakacaklarını ifade etmişti. Volkswagen şimdi ise ilk elektrikli otomobilinin Tesla Model 3’ten daha ucuz olacağını söylüyor.

 

Model 3 ile Rekabet İçinde

Volkswagen ilk elektrikli otomobilini, Tesla’nın 28 Temmuz tarihinde ilk teslimatını yapacağı yeni otomobili Model 3’e rakip olarak konumlandırmış durumda. 400 ile 600 kilometre arasında menzile sahip olacağı ifade edilen Volkswagen ID, yaklaşık 350 kilometre menzile sahip olan Tesla Model 3’e bu alanda üstünlük sağlayacak gibi görünüyordu. Volkswagen'in baş stratejisti Thomas Sedran’ın açıklamasına göre Volkswagen ID ayrıca daha cazip bir fiyatla kullanıcı karşısına çıkacak. Sedran ID’nin Tesla Model 3’ten 7-8 bin dolar daha ucuz olacağını açıkladı.

 

 

Tesla Model 3’ün 35.000$ fiyat etiketine sahip olduğunu göz önünde bulundurursak Sedran’ın açıklamalarının gerçeğe dönüşmesi halinde Volkswagen ID’nin yaklaşık 27.000$’dan satışa sunulacağını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz yıl Paris Motor Show’da tanıtılan Volkswagen ID’nin 2019’un sonunda ya da 2020’nin ilk aylarında satışa sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7485 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, volkswagen elektrikli aracı ve tesla model 3
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim