Anlık Bildirim

Volvo'nun yaya algılama sistemi, artık bisiklet kullanıcılarını da tanıyabilecek


Araçlarında kullandığı yenilikçi teknolojiler ile tanınan firmalardan olan Volvo, araç içindeki yolcuların güvenli kadar, dışarıda yer alan kişileri de düşünüyor. Bu doğrultuda firma, mevcut yaya algılama sitemini bisiklet sürücülerini de algılayabilecek biçimde güncelledi.
Volvo tarafında geliştirilen yaya algılama sistemi PCDwfab (Pedestrian and Cyclist Detection with full auto brake) ismine sahip. Araçların ön tarafına yerleştirilen sensörler ve kameralar sayesinde arabanın önünde yürüyen ya da bisikletle gezen kişiler, otomatik olarak uzaklıklarına göre belirleniyor ve tehlikeli durumlarda aracı otomatikman yavaşlatarak ya da tam olarak durdurarak kişilerin zarar görmesini engelliyor. Oldukça karmaşık trafik koşullarında bile çalışabilen sistem, artık aynı tarama işlemlerinde bisiklet sürücülerine de algılayarak, olası her türlü sorunun önlenmesine yardımcı oluyor.
Mayıs ayının sonlarına doğru V40,S60,V60,XC60,V70 ve S80 modelleri için gelecek olan sistem, Volvo'nun insan sağlığına verdiği büyük önemi bir kez daha gözler önüne seriyor.  
 
Volvo'nun yaya algılama sistemi, artık bisiklet kullanıcılarını da tanıyabilecek
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1449 kez okundu.
8 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volvo
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim