Anlık Bildirim

WhatsApp’a canlı konum paylaşma özelliği geliyor

Google Maps, Facebook Messenger ve Snapchat'in ardından canlı konum paylaşma özelliği WhatsApp'a da geliyor. Özellik, önümüzdeki haftalarda kullanılabilir olacak.

WhatsApp’a canlı konum paylaşma özelliği geliyor Tam Boyutta Gör

Son zamanların popüler özelliklerinden canlı lokasyon paylaşma özelliği sonunda WhatsApp’a da geliyor. Bu özelliği Mart ayında Google Maps, ardından Facebook Messenger ve son olarak Haziran ayında Snapchat kullanıma sunmuştu.

WhatsApp’ın geliştirici bloğundan yapılan duyuruda iOS ve Android plarformları için önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağı bilgisi paylaşıldı. Özelliğin Türkçe adlandırması ise mevcut konum paylaşımı olacak.

Nasıl çalıştığına gelince; sohbet ekranındayken ataç simgesine ve sonrasında konum butonuna bastıktan sonra “Mevcut Konumu Paylaş” diye yeni bir seçenek bulunacak. Konumun ne kadar süre boyunca paylaşılacağını -15 dk, 1 saat, 8 saat gibi seçenekler mevcut- seçtikten sonra sohbetteki kişiler gerçek zamanlı konumunuzu canlı olarak haritada görüntüleyebilecek. Birden fazla kişinin Mevcut Konum paylaşması durumunda tüm konumlar aynı haritada farklı simgelerle görüntülenecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim