
Açık WIB tarayıcısında
Simjack açığı SIM araç kiti içerisinde yer alan S@T tarayıcısından dolayı kaynaklanıyordu. WIBattack ise Wireless Internet Browser (WIB) uygulaması sebebiyle yaşanıyor. Yine SIM araç kiti üzerinden kurbanın telefonuna erişilerek, konum bilgisini almak, arama başlatmak, SMS göndermek, telefonun tarayıcısını belirli bir site ile açabilmek, cihazın ekranında istenilen metni gösterebilmek ve telefonun zil sesini çaldırabilmek gibi farklı şeylere sebebiyet verebiliyor.
Ginno Security Lab tarafından keşfedilen açık için bir demo da gerçekleştirilmiş. Demo videosunda kurbanın üzerinden daha önce konuştuğu arkadaşına “Paraya ihtiyacım var, şu numaraya yollayabilir misin?” şeklinde mesaj atılıyor. Açığın tehlikesini görmek açısından önemli bir video.
Güvenlik ekibi tarafından incelenen 800 SIM kartın yalnızca yüzde 10.7’sinde WIB tarayıcısının yüklü olduğu görüldü. Ayrıca açığın ilk olarak 2015 yılında fark edildiği belirtildi. Ancak SRLabs isimli farklı bir firmanın araştırmalarına göre SIM kart araç kitinde, açığa sahip bu uygulamalardan biri bulunuyor bile olsa cihazlara OTA SMS göndermek gerekiyor. Bu noktada çoğu operatör SIM araç kitindeki güvenlik özellikleriyle durumu önleyebiliyorlar. Kısacası açıkların büyük kitleleri etkilediği şimdilik düşünülmüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


zaten üretmediğini ne biliyorsun?... :P
yakında p.vatif çıkarır bu marka. yapmadığı birşey kalmadı zaten.
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.