Anlık Bildirim

Wikipedia açılacak mı? Parçalı olarak engel kalkabilir!

Uzunca bir süredir ülkemizden girişlerin engelli olduğu Wikipedia ile ilgili olarak farklı gelişmeler yaşanıyor. Bazı kullanıcılar siteye vpn kullanmadan erişebildiğini ifade ediyor.

Wikipedia açılacak mı? Parçalı olarak engel kalkabilir! Tam Boyutta Gör
 

29 Nisan 2017 tarihinden bu yana ülkemizde yasaklı olan Wikipedia’ya kullanıcılar bir şekilde erişebilmek için çeşitli yöntemler deniyordu. Bu noktada reklam gösterimli bir sürüm olan 0wikipedia.org sitesine erişimler bir hayli artmıştı aslında bir anlamda bu engel Wikipedia’ya reklam geliri olarak geri döndü de diyebiliriz.


Yasakla ilgili süreçler devam ederken bugün ilginç gelişmeler yaşandı. Bazı kullanıcılar Wikipedia’nın standart sürümlerine hiçbir engel olmadan ve arada herhangi bir vpn kullanmadan erişebildiğini aktarmaya başladı. Biz yaptığımız denemelerde Turkcell Superonline veya mobil internet üzerinden erişim sağlayamadık ancak farklı bölgelerden kullanıcıların erişim sorunu yaşanmadığını teyit ettik.

Wikipedia açılacak mı? Parçalı olarak engel kalkabilir! Tam Boyutta Gör

BTK Başkanı'ndan Açıklama

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan ise katıldığı bir canlı yayında sürece dair çeşitli açıklamalar yaptı. Wikipedia yönetiminin bazı olumlu adımlar attığını, BTK'nın ise bazı istekler sunduğunu ifade etti. Tüm sitenin kapalı kalmaması gibi bir sonuç için formül arandığını belirten Sayan, sitedeki sadece iki maddede yer alan, Türkiye'nin çeşitli terör grupları içinde yer aldığı iddiasının mahkemece kısıtlandığını ifade etti. Wikipedia'nın bu içeriklere müdahale etmeden de erişimin açılması beklenmiyor.
Konuya ilişkin bilinmezlikler devam ediyor ancak yakın zamanda erişimin tamamen açılması da sürpriz olmayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4225 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, Wikipedia ve
2 etiket daha yasak Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim