Anlık Bildirim

"Windows Phone yakın gelecekte Android uygulamaları çalıştıracak"

'Windows Phone yakın gelecekte Android uygulamaları çalıştıracak'

Windows Phone platformunun sonraki sürümlerinin Android uygulamalarını bir emülatör üzerinde çalıştıracağına dair bazı iddialar gündeme gelmeye başlamıştı. Bu iddialar giderek güçleniyor. 

Firmaya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre yakın gelecekte Windows Phone platformu Android uygulamalarına destek vermeye başlayacak. Bunun kesin tarihi bilinmemekle birlikte Windows Phone 10 veya bir sonraki sürümde gerçekleşebileceği tahmin ediliyor. 

Kaynaklar Windows Phone ekosisteminin geleceğinin bu destek sonrasında biraz daha net bir şekilde görülebileceğini belirtiyor. Destek sadece Windows Phone değil Windows platformu için de gelecek ve pek çok üst düzey yönetici bu kararı destekliyor. 

Aslında bu strateji bir ilk değil. BlackBerry 10 işletim sistemi de Android uygulamalarına destek veriyor. Ancak bu nedenle geliştiriciler yerleşik uygulama geliştirmek yerine Android uygulamalarını platform için optimize etme yoluna gidiyor. Bu da platformun yerinde saymasına neden oluyor. Aynı durum Windows Phone için de geçerli olabilir. 

Mağazasını zenginleştirmek isteyen ve buna yönelik önemli yatırımlar yapan Microsoft'un böyle bir karar alması bugüne kadar yapılan tüm çabaları da boşa çıkarmış olacak. Geliştiriciler işin kolayına kaçarak Android uygulamaları optimize etme yoluna gidecek. Diğer taraftan WP mağazasında uygulama eksikliği de giderilmiş olacak. 

Android platformu açısından ise bu gelişme önemli bir ünvan kazandıracak. Zira Android uygulamaları üç büyük mobil platformda resmi olarak desteklenmiş olacak. Bu teknoloji dünyasında bir ilk anlamına geliyor. Ayrıca uygulamaların sahip olduğu kullanıcı sayısı açısından da artış elde edilecek. BlackBerry ve Windows Phone kullanıcı sayısı şimdilik düşük bir seviyede seyrediyor ancak reklam gelirleri açısından bir kullanıcının bile önemi büyük.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2134 kez okundu.
41 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim