Anlık Bildirim


Windows 8’den bu yana tablet pazarında güçlenebilmek adına önemli adımlar atan Microsoft, %10’luk pazar payına bile bir türlü ulaşamamıştı. Bu alanda tasarım, işlevsellik ve pil performansı ile önem çıkan bir çok başarılı modele rağmen Android ve iOS yüklü cihazların etkinliği kırılamıyor.

IDC tarafından paylaşılan son bilgiler ise 2016 yılı itibariyle Windows’un %10’un üzerinde bir paya ulaşmış olacağına işaret ediyor. Tahminler 2016 sonu itibariyle Windows yüklü tabletlerin %11.3’lük bir kullanım oranına erişeceği yönünde. Diğer rakamlar ise şöyle:  

  1. Android: %66.2
  2. iOS: %22.4
  3. Windows: %11.3

Windows’un önümüzdeki dört yıllık süreçte tablet pazarındaki hakimiyetinin artacağı yönünde bir beklenti açıklayan IDC’ye göre ise Windows ile iOS arasındaki makas, Microsft’un Android tarafından çalacağı pazar payı ile bir hayli daralacak. 2020 yılı ön görüleri ise şöyle:

  1. Android: %57.8
  2. iOS %22.9
  3. Android: %19.3

Tabi bu rakamların sadece pazara yönelik bir tahmin olduğunu ve IDC’nin küçük de olsa Microsft’a karşı pozitif ayrımcı bir tablo paylaştığını da unutmamakta yarar var. Buna karşın tablet tarafında, ucuz Android tabletlerde yaşanan kötü deneyimin etkisi ile Windows temelli cihazları uzun vadede daha pozitif bir havanın beklediği de genel kabul görmüş bir gerçek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4394 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim