Anlık Bildirim

XDA, ROM geliştirmek isteyenlere yol göstermeye hazırlanıyor


Satın aldığı akıllı cihazın işletim sistemi sürümünü yeterli bulmayan ve yeni sistem paketleri denemek isteyenlerin mutlaka yolunun düştüğü bağımsız geliştirici platformu XDA, ROM geliştirmek isteyenlere yol göstermeye hazırlanıyor.

Platform tarafından yapılan açıklamada, kullanıcılara faydalı ROM sunmak isteyen
bağımsız geliştiricilerin XDA ofisini sık sık ziyaret ettikleri ve birşeyler öğrenmeye çalıştıkları, bunun yanında forumun devasa veritabanının aradığını bulma konusunda yeterli yardımı gösteremediği vurgulandı.

Bu bakımdan bir cihazı root yapmaktan tutun, kaynak kodlarından yeni bir ROM ortaya koymaya kadar pek çok işlemin ayrıntılı olarak ama basit bir şekilde anlatıldığı bir platformun XDA-University.com adresinde faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Böylece kullanıcıların aradıkları bilgiye erişmesi kolaylaşacak ve isteyenler kendilerini eğitebilecek. Platform üzerinde eğitimlerin dijital olarak kitaplaştırılmış halleri de sunulacak. 

Platformun devamlı büyümesi ve gelişmesi için de bağış tabanlı bir mali destek sistemi kurulması öngörülüyor. An itibariyle site üzerinde mail abonelikleri başladı. Site yayın hayatına başladığında aboneler bilgilendirilecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim