Anlık Bildirim

Xiaomi bu ay 'Pinecone' mobil yonga setini duyuracak

Çinli Xiaomi, kendi mobil işletmcisini üreterek uzun vadede maliyetleri düşürme peşinde. Şirket Weibo üzerinden 'Pinecone' isimli mobil yonga setini 28 Şubat tarihinde tanıtacağını resmen doğruladı.
Xiaomi, bu ayın başlarında yayınlanan raporların ardından 28 Şubat tarihinde Pekin Ulusal Kongre Merkezi'nde düzenlenecek bir etkinlikle "Pinecone" adını taşıyan mobil yonga setini duyuracağını doğruladı. Ekim ayından bu yana uzanan söylentilere bakıldığında bu yonga setine sahip olacak ilk cihazın Mi 5c (Meri) olması bekleniyor. Birden fazla Geekbench sonuçlarına göre akıllı telefon 8 çekirdekli bir işlemci, 3GB RAM ve Android 7.1.1 (sızdırılmış prototipler hala Android 6.0 gösteriyor) sürümüyle gelecek.
Xiaomi'nin yonga seti planı az da olsa açığa çıkmış durumda. Çinli yarı iletken uzmanı Laoyao'ya göre Pinecone Electronics, Xiaomi ve yongaseti üreticisi Leadcore tarafından Kasım 2014'te kurulmuş ve Xiaomi'nin yüzde 51 hissesine sahip olduğu ortak bir girişim. Bir başka deyişle, bu proje iki yıldan uzun bir süredir devam ediyor. Şirket bu hamlesiyle Qualcomm ve MediaTek'e tamamen teslim olmak yerine kendi yonga setleri için Leadcore'un hücresel radyo teknolojisinden yararlanarak uzun vadede maliyetleri düşürmek istiyor.
Xiaomi kendi çiplerini üretecek konfora ulaştığında, kalabalık mobil pazardan öne çıkabilmek için Samsung, Apple ve Huawei'nin yaptığı gibi gelecekteki yonga setlerine daha fazla özellik entegre edebilir. Bununla birlikte, Pinecone'un ne kadar iyi olduğunu da zaman gösterecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim