Anlık Bildirim

Xperia Z2 ve Xperia Z2 Tablet MHL 3.0 standardı kullanan ilk mobil cihazlar oldu

Xperia Z2 ve Xperia Z2 Tablet MHL 3.0 standardı kullanan ilk mobil cihazlar oldu

MicroUSB'den HDMI'ya içerik aktarımını tanımlayan MHL platformu geçen yaz döneminde 3.0 standardına kavuşmuştu. 4K video aktarımını destekleyen MHL 3.0 standardını hangi mobil cihazların ilk kez kullanacağı da belli oldu.

Sony'nin segmentlerindeki amiral gemi modelleri olan Xperia Z2 ve Xperia Z2 Tablet bu standardı kullanan ilk mobil cihazlar olacak. MWC 2014 etkinliğinde Silicon Image tarafından MHL 3.0 tabanlı aktarım yongası Sil8620'nin demosunda bu iki cihazın kullanılması bu ünvana resmiyet kazandırmış oldu.

MHL 3.0 standardı 4K videolarla haşır neşir olacağı için 6Gbps bant genişliklerine izin veriyor ve 30 kare/saniye hızında 4K videoları aktarabiliyor. MHL 2.0 ile başlayan ve bağlandığı harici ekranlardan enerji çekebilme özelliği MHL 3.0 ile 10Watt'a kadar çıkıyor. 

Yeni standart ile cihazlar arasında veri transferi de mümkün olabiliyor. Standart veri transferi için 75Mbps hızında özel bir kanal ayırıyor. Ayrıca standartta; ekran, klavye ve fare gibi çevrebirimleri ile mobil cihazı kontrol etmeye izin veren uzaktan kontrol protokolü - RCP, oyunlarda sıfır gecikme, Dolby TrueHD ve DTS-HD ile 7.1 surround ses, yeni 5 pinli bağlantı, çoklu ekran desteği şeklinde diğer özellikler mevcut. MHL 3.0 desteği sunan ilk ürünlerin yılın ikinci yarısından itibaren pazarda olması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7710 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim