Anlık Bildirim

Yeni Android sürümü ile ilgili ilk görseller gelmeye başladı


Yeni Android sürümü ile ilgili ilk görseller gelmeye başladı

Google'ın kısa süre sonra resmen lanse edeceği Android işletim sisteminin yeni sürümü ile ilgili farklı kaynaklardan bilgiler gelmeye başladı. Bunlar tasarım ve isim ile ilgili. 

Google'ın yeni Android sürümünü 5.0 Lollipop olarak adlandıracağı pek çok kaynak tarafından teyit edilmiş durumda. Sürüm numarasının 5 olması da sistemin baştan aşağı yeniden ele alındığını gösteriyor. 

Sürümden gelen ilk görseller ise daha önce dile getirildiği gibi daha sade bir tasarımın bizi beklediğini gösteriyor. Google bu yeni tasarıma Quantum Paper adını vermiş. Google Now uygulamasından hatırladığımız kart bazlı bir tasarım bu sistemin temelini oluşturuyor. Menü tuşları ve arka planda bir değişiklik görülmezken, bildirim çubuğunun yeni bir kimliğe büründüğü dikkat çekiyor. 

Sağ kısımda muhtemelen Google hesabı olduğu düşünülen kullanıcı ikonu yer alırken, arka planın griye doğru kaydığı görülüyor. Kullanıcı ikonundan muhtemelen Google+ hesabına geçiş yapılabilecek. Hızlı Ayar menüsü ise oldukça değişmiş. Burada daha ayrıntılı bilgiler ve kullanılan veri miktarı gibi istatistikler izlenebiliyor. 

CyanogenMod sürümlerine ilk kez ortaya çıkan ve KitKat kaynak kodlarında farkedilen yüzen bildirim pencereleri de yeni sürümde tüm kullanıcılara sunulabilir. Bu sistemde belli uygulamaların bildirimleri çubuktan ziyade ana ekranda pop-up pencere olarak geliyor ve buradan ilgili uygulamaya gitmek veya etkileşime geçmek mümkün oluyor.

Şimdilik elimizdeki bilgiler bunlar. Ancak resmi olarak bir açıklama olmadığını belirtelim. Birkaç saat sonra tüm detaylar bizi bekliyor olacak. 
 
Yeni Android sürümü ile ilgili ilk görseller gelmeye başladı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1458 kez okundu.
34 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, android 5.0 lollipop
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim