Anlık Bildirim

Yeni Firefox sürümü ile çökme problemlerine farklı bir yaklaşım sergileniyor

Tarayıcılarda yaşanan çökme veya donma sorunları, kullanıcılar için can sıkıcı olabiliyor. Firefox, Electrolysis adındaki yeni çözüm ile her halükarda tarayıcıya erişim sağlamak istiyor.

Mozilla’nın tarayıcı pazarındaki en önemli silahı Firefox, çökme problemlerini en az seviyeye indirebilmek açısından uzun süredir çalışmalar yapıyordu. E10S adındaki bu yeni teknoloji, tarayıcının son sürümünde kullanıcılara sunulacak.

Electrolysis veya E10S teknolojisi, tarayıcı yazılımının arayüzünü ve içeriğini birbirinden ayırıyor. Böylece bir tanesi stabilite problemi yaşadığında, diğerini kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Örneğin tarayıcıda bir çökme problemi yaşandığında sekmeler, butonlar ve menüler normal bir şekilde kullanılabiliyor.

Genelde tarayıcı üzerinde yaşanan çökme problemleri nedeniyle, tüm arayüz ve sistem bileşenleri de tıkanıyor. Bu nedenle tarayıcıya herhangi bir şekilde ulaşmak mümkün olmuyor. Firefox, E10S ile birlikte bu konuda bir avantaj sunmak istiyor.  

Electrolysis çözümü, tarayıcının şimdiye kadar ki en büyük değişikliği olarak gösteriliyor. Halen geliştirme aşamasında olan çözümün 2 Ağustos tarihinde kullanıma sunulması bekleniyor. İlk etapta sadece yüzde 1 oranındaki kullanıcı kitlesi bu çözümü kullanabilecek. Geri dönüşler toplandıktan sonra Eylül ayına doğru ise yavaş yavaş diğer kullanıcılar da potaya girmeye başlayacak. Internet Explorer ve Chrome tarayıcıları ile rekabet etmekte oldukça zorlanan Firefox, yeni özelliği ile biraz daha ilgiyi artırma niyetinde. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8471 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Mozilla, Firefox ve
2 etiket daha mozilla firefox Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim