Anlık Bildirim

Facebook Live üzerinde oyun akışları başlıyor

Son yıllarda canlı oyun yayınları oldukça popüler hale geldi. Henüz başlamadığı oyunu tanımak isteyenler veya heyecanlı dövüş stratejilerini izlemekten zevk alanlar, bu platformlara adeta akın ediyor.

Facebook’un canlı yayın yapabileceğiniz Live platformunu hayata geçirmesi ile birlikte, ilk etapta Periscope gibi mobil türevlere yönelik bir rakip olacağı düşünülmüştü. Bununla birlikte Facebook’un hedefleri oldukça büyük ve Twitch, YouTube Gaming gibi platformların da tahtına göz dikti.

Son yıllarda canlı oyun yayınları oldukça popüler hale geldi. Henüz başlamadığı oyunu tanımak isteyenler veya heyecanlı dövüş stratejilerini izlemekten zevk alanlar, bu platformlara adeta akın ediyor. Oyun yayınları sektörünün lider ismi Twitch’in Amazon tarafından 1 milyar dolara satın alınması da bunun göstergesi.

Blizzard ve Facebook arasında yapılan anlaşma gereğince, başta Overwatch olmak üzere tüm Blizzard oyunları Facebook Live üzerinden canlı olarak yayınlanabilecek. Arkadaş listesinde bulunanlar ise yayınlara abone olarak akış başlamadan önce haberdar olabilecek.

Proje henüz geliştirme aşamasında ve hangi tarihte kullanıma sunulacağı net olarak bilinmiyor. Bununla birlikte sonbahar ayları başlamadan oyun akışlarının hizmete gireceği tahmin ediliyor. İşbirliği şimdilik Blizzard oyunları ile sınırlı ancak kendisini sektöre tanıttıktan sonra Facebook Live, daha büyük oyun stüdyolarının da ilgisini çekecektir. 1.6 milyar civarındaki devasa kullanıcı potansiyeli ile Facebook, oyun yayınları tarafında iyi bir çizgi yakalayabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim