Anlık Bildirim

Yeni KDV düzenlemesi ikinci el otomobil fiyatlarını düşürecek

Yeni KDV düzenlemesinin sonucu olarak ikinci el otomobil satışları da etkilenecek. Galericiler satış fiyatı üzerinden değil kâr üzerinden vergi ödeyecek. Böylece satış fiyatları düşecek.

Yeni KDV düzenlemesi ikinci el otomobil fiyatlarını düşürecek
 

Yeni KDV düzenlemesinin etkileyeceği konulardan bir tanesi de ikinci el otomobil satışları olacak. Meclis’in onayına sunulan yeni düzenleme eğer yasalaşırsa, otomobil fiyatlarının da eskiye oranla düşmesi bekleniyor.

Meclis’e sunulan yeni KDV düzenlemesiyle eğer yasalaşırsa ikinci el otomobil satışı yapan galericiler bundan böyle aracın satış fiyatı üzerinden değil, alış bedeli düşüldükten sonra kalan tutar üzerinden devlete vergi ödeyecek.

Yani 50 bin liraya aldığı aracı 54 bin liraya satan esnaf yeni düzenlemenin kabul edilmesinden sonra sadece ettiği 4 bin liralık kâr üzerinden KDV ödeyecek. Galericinin her sattığı araç için devlete ödediği vergide gözle görülür bir düşüş yaşanacak. Bu durumun sonucu olarak ikinci el satış fiyatlarının da düşmesi bekleniyor.

Kayıtdışılığı da azaltacak 

Yeni gelen uygulamanın aynı zamanda kayıtdışı satışları da azaltması bekleniyor. Otomobilin alım-satım fiyatının tamamı üzerinden vergi ödemek istemeyen bazı galericiler ya fiyatları yukarı çekiyor ya da vergi mükellefi olmayan yakınları üzerinden alım-satım yaparak kayıt dışına yöneliyor. Yapılan yeni düzenlemeyle bu kayıtdışılığın da önüne geçileceği düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28128 kez okundu.
55 kişi, toplam 62 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
galeri, ikinci el otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim