Anlık Bildirim

Yeni MacBook modelleri için 27 Ekim sesleri

Son çeyrek mali tablolarını bu ay sonunda açıklaması beklenen Apple, hemen sonrasına bir etkinlik koyarak düşüş göstergeleri neticesinde oluşacak olumsuz havayı dağıtmayı planlıyor.

Apple’ın geçen ay gerçekleştirdiği iPhone etkinliği sonrasında, yeni bir etkinlik olup olmayacağı merak edilmeye başlanmıştı. Geçen yıl iPhone ve iPad modelleri aynı gün tanıtıldıktan sonra uzun bir ara verilmiş ve bu yıl ki Bahar etkinliğine geçilmişti.

Bu yılın iPhone etkinliğinde ise ne bir iPad ne de bir Mac modeli tanıtıldı. Farklı kaynaklar da haliyle bir Ekim etkinliği beklentisi içerisine girmişti. Bu ihtimali destekleyecek önemli bir gelişme yaşandı.

İhtimaller

Apple normalde 27 Ekim tarihinde yapılacak olacak son çeyrek mali tablo duyurusunu iki gün erkene aldı ve 25 Ekim olarak revize etti. Sebep olarak ise farklı bir konu ile çakışma yaşanması gösterildi. Elbette bu konunun ne olduğu açıklanmadı. Daha önceki yıllarda böyle bir değişiklik olduğunda örneğin cenaze konusu açık bir şekilde yatırımcılara iletiliyordu.

Uzmanlar 27 Ekim tarihinde Apple’ın bir etkinlik planladığını ve bu nedenle ajanda da bir değişiklik yapıldığını düşünüyor. Apple aslında duyuru tarihini değiştirmeden daha farklı bir tarihte etkinlik yapabilirdi ancak bu yıl önemli bir durum söz konusu.

Bilindiği gibi bu yıl iPhone satışları düşüşte ve Apple’ın faaliyet karı da doğrudan etkileniyor. Yılın üçüncü çeyreği için gelirlerde yüzde 10 civarında bir gerileme yaşanması bekleniyor. Bu elbette yatırımcıları oldukça rahatsız edecek. Ayrıca teknoloji basınında da olumsuz yansımaları olacak.

Apple oluşacak olumsuz havayı erken dağıtmak için 27 Ekim tarihinde bir etkinlik yapmak istiyor. Özellikle klavyenin üst tarafında OLED ekranı ile MacBook serisine yenilik katacak yeni modellerin geçmişi unutturması bekleniyor. Ayrıca bu etkinlikte farklı boyuta sahip yeni bir iPad Pro modeli de gelebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim