Anlık Bildirim

Yeni Nissan Leaf, Avrupa'da 10 bin adet sipariş aldı

Nissan'ın büyük beklentiyle piyasaya sürdüğü elektrikli araç modeli ikinci nesil Leaf, Avrupa'da markanın beklediğinden de fazla rağbet görüyor. Firma aracın 10 bin adet sipariş aldığını duyurdu.
Avrupa'daki sipariş alımını açmasının üzerinden 2 aylık bir süre geçmesinin ardından Nissan, yeni nesil Leaf modelinin "eşi görülmemiş müşteri ilgisi" ile karşılaştığını belirtiyor. Otomotiv devi bu hafta yaptığı duyuruda yeni elektrikli aracının 10.000 adet üzeri sipariş aldığını açıkladı.
Daha öncesinde Avrupa ve Japonya pazarındaki ilk talebin oldukça güçlü olduğunu vurgulayan firma, o dönemde aracın 2 aydan kısa sürede bu pazarlarda 9 bin adetin üzerinde sipariş aldığını söylemişti.
Firma şimdi ise sadece Avrupa'da talebin 10 bin adet siparişi geçtiğini belirtiyor. Konuyla ilgili konuşan Nissan Avrupa Elektrikli Taşıtlar Yöneticisi Gareth Dunsmore, yeni Leaf ile birlikte Nissan'ın elektrikli araçlardaki liderliğinin teyit edildiğini ve müşteri ilgisinden oldukça memnun olduklarını belirtirken, bununla birlikte yeni Leaf'in sadece bir elektrikli araç olmadığını, Nissan Intelligent Mobility'nin Avrupa'ya açılımı olduğunu ifade ediyor.
Yeni Leaf'i Ekim ayından bu yana Japonya'da üreten Nissan, aracın üretimini Avrupa'da ve ABD'de de bu ay başlatmış durumda. Model bir süredir üretimde olsa da üretilen araçların ilk olarak önümüzdeki haftalarda bayiliklere gelmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4689 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nissan, nissan leaf ve
2 etiket daha leaf elektrikli araçlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim