Anlık Bildirim

Yeni S-Pen özellikleri detaylanıyor

Bu yıl Galaxy Note 9 ve Galaxy Tab S4 modelinde göreceğimiz yenilenmiş S-Pen ekran kaleminin özellikleri detaylanıyor. Firma kaleme pek çok yeni fonksiyon eklemiş.

Bu yıl Galaxy Note 9 modelinde hem donanım hem de yazılım tarafında geleneksel çizginin dışında bir yenilik beklenmezken S-Pen kalemi tarafında önemli değişiklikler olacak. İlk bilgiler gelmeye başladı.

Yeni S-Pen özellikleri

Samsung bu yıl iki S-Pen destekli cihaz piyasaya sürecek. Galaxy Note 9 yanında Galaxy Tab S4 modeli de yenilenmiş S-Pen kalemini barındıracak. Tabletin sızdırılan yazılımı S-Pen kaleminin yeni özelliklerini gün yüzüne çıkardı.

Samsung’un mobil cihaz pazarı ve dizüstü pazarındaki en önemli hamlelerinden birisi olarak gösterilen S-Pen, sıradan bir ekran kalemi olmak yerine kendisini sürekli geliştiren bir yapıya büründü. Samsung’un ekosistem oluşturmak adına S-Pen için yaptığı yatırımlar büyük önem taşıyor.

Bu yıl piyasaya çıkacak S-Pen sektörün en gelişmiş ekran kalemi olmaya aday. Bugüne kadar ekrana yazı yazma ile ilgili geliştirmeler alan kalem artık telefonu kontrol etme konusunda adımlar atıyor.

Elde edilen bilgilere göre S-Pen kalemi ile artık müzik oynatıcı kontrol edilebilecek. İlgili butona bir veya birkaç kez tıklayarak müzik oynatıcının yönetileceği tahmin ediliyor. Diğer taraftan kalem ile uzak deklanşör kontrolü de mümkün oluyor. Bunlar zaten bir süredir talep edilen fonksiyonlardı.

AirCommand yazılımının daha fazla uygulama tarafından destekleneceği belirtilirken kalem ile ekran kilidi de açılabilecek. Ayrıca kalem üzerinde butona farklı görevler de atanabileceği belirtiliyor.

Bahsedilen özellikler Galaxy Tab S4 için ancak Galaxy Note 9 modelinde de yer alacaktır. Hatta özel bir iki fonksiyon daha tanıtılırsa sürpriz olmaz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim