Anlık Bildirim

Yeni iPhone'da Siri, kilit tuşu ile çağrılacak

Yapılan sızıntılara göre yeni iPhone modelinde fiziksel bir Touch ID tuşuna yer verilmeyecek. Bu da akıllara yeni iPhone'da Siri'nin nasıl çalışacağı sorusunu getiriyor. Detaylar haberimizde...
iPhone kullanıcıları, telefonlarındaki Home butonu ile Siri'yi aktif edebilmekte aynı zamanda kullanıcılar iPhone 6s'ten beri ana ekran tuşuna basılı tutmadan da "Hey Siri" komutu ile Siri'yi çağırabiliyorlar. Ancak şimdiye kadar sızdırılan bilgiler yeni iPhone'da bir Home tuşunun bulunmayacağını gösteriyor. Apple'ın siri için çözümü ise alışkanlıklarımızı değiştirecek gibi görünüyor.
12 Eylül'de tanıtılacak olan yeni iPhone'nun, sızıntılara göre fiziksel bir Home butonu içermemesi üzerine Apple; Siri'yi yeni iPhone'nunda, güç tuşuyla çalıştırmayı planlıyor. Guilherme Rambo, iPhone 8'i, HomePod'u ve 4K Apple TV gibi diğer Apple ürünlerinin güç tuşu kullanılarak Siri'yi aktif edebileceğimizi belirtti.
Siri'yi çalıştırmanın bir diğer yolu da iPhone'unuza "Hey Siri!" diye seslenmek. Her ne kadar bu özelliği kullanarak Siri'yi çalıştırabiliyor olsak da kullanıcılar için Siri'yi aktif edebilecekleri bir fiziksel tuşun olması önem arz ediyor.
Güç tuşuna Siri'yi çalıştırma özelliği eklenmesiyle beraber düğmenin işlevselliği de artmakta. Ancak bununla birlikte bazı kullanıcılar istemeden Siri'yi aktif edebilir. Apple'ın bu soruna nasıl bir çözüm bulacağını 12 Eylül'de yeni iPhone ile birlikte göreceğiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim