Anlık Bildirim

Yeni iPhone’ların kablosuz şarj özelliği halen çok yavaş

Sonunda kablosuz şarj özelliğine kavuşan yeni iPhone modellerinde bir dezavantaj var. Yeni özellik neredeyse yarı yarıya daha uzun şarj süresi sunan bir önceki versiyonu barındırıyor.

Apple’ın iPhone 8 serisi ve iPhone X modeli ile birlikte sunduğu en önemli özelliklerden bir tanesi kablosuz şarj özelliği idi. Android tarafında uzun süredir kullanılan bu teknolojinin iOS ekosistemine de gelmesi için yoğun bir kullanıcı talebi vardı. Kablosuz şarj geldi gelmesine ancak bir eksikliği var.

Bir adım geride

Bu konu aslında Eylül ayındaki iPhone etkinliğinden çok önce dile getirilmişti. Apple gerek son dönemdeki ısınan batarya haberleri nedeniyle gerekse de üretim kaygıları nedeniyle yeni iPhone modellerinde bir önceki Qi kablosuz şarj standardına yer verecekti. Yani 15W olan yeni standart yerine 7.5W olan bir önceki standart kullanıldı.

Eski Qi standardına sahip olan iPhone modelleri de rakiplerinin gerisine düşmüş oldu. Örneğin Samsung Galaxy Note 8 modelinde 15W kablosuz şarj desteği sunuluyor. Yani önceki versiyona göre çok daha hızlı şarj söz konusu.

Apple satışa ilk çıktığında yeni iPhone modellerinde kablosuz şarj seviyesini 5W olarak sınırlamıştı. iOS 11.2 sürümü ile birlikte sınır 7.5W seviyesine çıkarıldı. Yani yüzde 50 artış sağlanmış oldu.

iPhone modellerinin kablosuz şarj özelliğini test eden Matt Birchler, halen kablolu şarjın çok daha avantajlı olduğunu belirtiyor. 120 dakikalık test süresince kablosuz şarj özelliği bataryayı en fazla yüzde 50 doldurabilmiş. Kutudan çıkan standart adaptör ise yüzde 80 seviyesine ulaşmış. 29W adaptör kullanarak ise yüzde 100 seviyesi yakalanabilmiş.

Birchler sürekli olarak kablosuz mat üzerinde telefon kalıyorsa bu farkın hissedilmediğini söylüyor. Ne var ki şarjınız yüzde 1 seviyesinde ve 15 dakikalık zamanınız varsa kablosuz mat ancak yüzde 6 civarında bataryayı dolduruyor. Adaptörle ise yüzde 23 seviyesine kadar bataryayı doldurabiliyorsunuz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6945 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone x, iphone 8 plus ve
2 etiket daha iphone 8 Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim