Anlık Bildirim

Yeni nesil Apple Watch'lar kan şekerini öçebilecek

Apple'ın yeni nesil Apple Watch'lara glikoz izleme ve akıllı bantlar dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik ekleyeceği bildiriliyor. Akıllı saatler kan akıtmadan şeker seviyesini ölçebilecek.
Apple'ın glikoz izleme ve değiştirilebilir akıllı bantlar dahil olmak üzere Apple Watch'a sağlıkla ilgili bir dizi özellik getirmeye çalıştığı bildiriliyor. Yenilikler önceden de söylediği gibi yakında hayata geçirilecek.
Raporda, glikoz seviyesinin akıllı telefonla ölçülmesi mümkün olmayacak şekilde kan alma yoluyla belirlendiği için, cihazdaki glikoz teknolojisinin invaziv olmayacağı yazıyor. Yani herhangi bir kan alma işlemi olmaksızın glikoz seviyesi ölçülebilecek. Önceki söylentiler de Apple'ın kandaki glikoz seviyesini ölçmek için invaziv olmayan yöntemler kullanacağını öne sürmüştü.
Apple Watch'un içinde inşa edilecek glikoz izleme sistemi, Apple'ın Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) gibi ABD kuruluşlarından onay almasını gerektirecek. Ayrıca bazı söylentiler, şirketin Apple Watch akıllı saatlerin pil ömrünü uzatmasına ve hatta bir fotoğraf makinesiyle görüntü yakalamasına olanak tanıyan akıllı bantlar ekleyebileceğini öne sürüyor.
Apple'ın kullanıcı sağlığıyla ilgili verileri analiz etmek için Apple Watch'a bir dizi yeni özellik ekleyebileceği de gelen haberler arasında. Cupertino merkezli şirket, kısa süre önce iPhone aracılığıyla günlük uyku davranışlarını izlemek için tasarlanmış bir uygulama ve uyku sistemi olan Beddit Uyku Monitörü'nü satın almıştı. Eklenmesi düşünülen yeni özellikler arasında uyku izlemenin de olabileceği belirtiliyor. Böyle bir özellik yeni iPhone'larda ve hatta Apple Watch'larda dahili olarak bile gelebilir.
Apple'ın akıllı saatleri geniş kapsamlı aktiviteleri izlemek için GPS'in yanı sıra su geçirmez özelliğe sahip oldukları için ağırlıklı olarak fitness cihazı olarak pazarlanıyor. Ancak sağlık izleme özellikleri hareket ve kalp atış hızından veri topluyor. Kullanıcıdan kan almadan glikoz seviyesini nasıl ölçebileceğini görmek için biraz daha beklememiz gerekecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7061 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı saat, ölçüm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim