Anlık Bildirim

YouTube şimdi de sahte ön izleme resimleri ile başedemiyor

YouTube üzerinde ön izleme resmi alakasız olan sayısız video var ve clickbait tarzında milyonlarca tık alıyor. YouTube buna bir çare bulmak için harekete geçti.

İnternetin bir numaralı video izleme portalı YouTube uzun süredir içerikleri yeterince kontrol edememesi nedeniyle eleştiriliyor. Son günlerde sahte ön izleme resimleri de problem olmaya başladı.

Kontrol edilemiyor

YouTube anasayfasında, arama sonuçlarında, trendlerde veya önerilerde küçük ön izleme resimleri büyük önem taşıyor. İçerik üreticileri bu resimlerle kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışıyor. Bununla birlikte suistimaller de fazla.

Gelen bilgilere göre kedi veya köpeklerle ilişkiye giren kadınların ön izleme resimlerini kullanan pek çok video tık kazanmaya çalışıyor ve belirli arama terimlerinde ön plana çıkıyor. Ne var ki video içeriği YouTube kurallarına uygun ve müstehcen görüntülerle alakası yok. Bugüne kadar bu tarz videoların milyonlarca izlendiği ifade ediliyor.

Aslında sadece müstehcen konularda değil pek çok konuda videoların ön izleme resimleri içeriklerle ilgisiz. Sadece tık kazanma amaçlı bu videolar o dönemin popüler trendlerine uyduğu için de kısa sürede yükselebiliyor.

YouTube eleştirilerin artması üzerine hayvan pornosu ile ilişkili ön izleme resimleri barındıran videoları ve hesapları takibe almış durumda. Bununla birlikte bu tarz videolar şikâyet edilmeden hızlıca geçildiği için yapay zekanın erişmesi zor. Bu bakımdan moderatörlerin el atması şart.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim