Anlık Bildirim

Youtube'un oyun içeriği hala Twitch'in önünde

Youtube oyun içeriği konusunda rakip tanımamaya devam ediyor. Başta "Let's Play" konsepti olmak üzere bu platform oyun videosu izlenme konusunda hala rakipsiz görünüyor.
Youtube'un oyun içeriği hala Twitch'in önünde
 
Şu an youtube oyun içeriği izlenme konusunda hala en büyük platform. Başta "let's play" oyun serileri olmak üzere youtube'ta incelemelerden tutun da oyun sohbetlerine kadar çok sayıda içeriği bulabiliyoruz. Bunda platformun 4K ve 60fps desteği vermesinin de etkisi çok büyük.
Oyunculukla ilgili araştırmalar yapan Newzoo firmasının verilerine göre internetteki her iki oyun videosunda bir tanesi youtube'ta izleniyor. 500 milyon izleyicinin çoğu youtube'ta oyun videosu izliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde youtube'tan video izleyenlerin oranı %50 civarında. Twitch ise %21'lik bir oran yakalamış.
Avrupa kıtasının genelinde Twitch'e olan ilginin daha düşük olduğu tahmin ediliyor. Örneğin Fransa'da Twitch'ten yayın izleyenlerin oranı %9'u geçmiyor. Yine de şunu hatırlatmakta yarar var. Youtube'taki videolar önceden kaydedilmiş içerikler, Twitch ise canlı yayın odaklı bir platform. Her ne kadar youtube da canlı yayın işine girse de platform şu an pek bir başarı gösteremedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3875 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitch, youtube ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim